Pavlík (ČSSD): Pražská rada musí přiznat barvu. Výstavba metra začne nejdříve za tři roky

23.05.2019 11:04

Rozhodnutí Rady hlavního města Prahy o zahájení geologického průzkumu pro stavbu metra D nelze v žádném případě označit za zahájení výstavby trasy metra.

Pavlík (ČSSD): Pražská rada musí přiznat barvu. Výstavba metra začne nejdříve za tři roky
Foto: Facebook Petra Pavlíka
Popisek: Předseda pražské ČSSD Petr Pavlík

Ta nezačne dřív než za 3 roky. Praha totiž bude muset počkat se sepsáním zadávací dokumentace na zhotovitele výstavby až do doby, než budou známy výsledky průzkumu. V opačném případě, pokud by na dokončení průzkumu nepočkala a jeho výsledky nevyužila, jednalo by se o plýtvání peněz z městského rozpočtu.

Pražští radní ve středu tajným hlasováním rozhodli o zahájení geologického průzkumu trasy metra D. V médiích tento krok označili za zahájení výstavby metra. To je ovšem nesmysl. „Geologický průzkum se dělá pouze s cílem zpřesnit zadávací dokumentaci pro výběrové řízení na zhotovitele,“ říká předseda pražské ČSSD Petr Pavlík.

„Druhou možností je, že na výsledky průzkumu čekat nebudou, ale v tom případě koalice jen vyhodila peníze daňových poplatníků z okna. V takovém případě chápu, že hlasování o tomto bodě proběhlo tajně z obavy před trestním stíháním,“ dodal Pavlík. Zvláštní je i fakt, že návrh byl schválen nejtěsnější možnou většinou. „Je vidět, že přes proklamovanou podporu metra D směrem k médiím nemá tento významný projekt pro život Pražanů v rámci rady jasnou podporu,“ upozornil Pavlík.

ČSSD Praha proto požaduje, aby Rada hlavního města Prahy zveřejnila jasnou časovou osu pro výstavbu metra. Prohlášení náměstka pro dopravu Adama Scheinherra a primátora Zdeňka Hřiba o tom, že již stavbu metra v podstatě zahájili právě geologickým průzkumem, považuje sociální demokracie za klamání Pražanů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

19:05 Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k geotermálnímu projektu Ringen v Litoměřicích