Pecková (STAN): Středočeské dotace pro vyvolené

28.11.2019 5:35

Na některé obce ve středních Čechách se usmálo štěstí. Mohou si požádat o krajskou dotaci, která jim pokryje náklady na rekonstrukci vodovodů a kanalizace. Jediný problém je v tom, že dotační titul byl schválen teprve včera, tedy měsíc po nabídce ke zprostředkování dotace firmy Marka Semeráda napojená na vládnoucí koalici.

Pecková (STAN): Středočeské dotace pro vyvolené
Foto: STAN
Popisek: STAN

„Už 25. října jsem obdržela e-mail s nabídkou na zpracování dotační žádosti na vodovody, kanalizace, rybníky a malé vodní nádrže. U loga soukromé firmy nechybělo logo Středočeského kraje a podmínky dotačního titulu. Chtěla jsem si dohledat další informace, ale zjistila jsem, že tento dotační titul nebyl krajem ještě vůbec schválen a uveřejněn. Zdá se mi skutečně nefér, aby vybrané obce o připravovaných dotačních titulech s předstihem věděly a jiné ne. Připravené a úspěšné mají být tedy jen ty obce, které se obrátí na poradenskou firmu pana Semeráda?“ podivuje se starostka středočeských Mnichovic Petra Pecková (STAN).

Podle uvedeného e-mailu, kde je nabídka zpracována s logem Středočeského kraje, je výše podpory až 95 % a žádosti se mají podávat ve druhé polovině ledna 2020.

Marek Semerád se přitom u podezřelého rozdělování krajských dotací nevyskytuje poprvé. Již v loňském roce informovala média o až nadpřirozené úspěšnosti městysu Cerhenice, malé středočeské obce v okrese Kolín, při získávání dotací z programů Středočeského kraje. Právě zde je Semerád starostou. Zároveň byl také dlouholetým náměstkem bývalého středočeského hejtmana Petery pro oblast životního prostředí a zemědělství. Dokonce sám připustil, že úspěch v získávání dotačních peněz stojí také na přátelství a vazbách právě na středočeském hejtmanství. Zdá se, že nadstandardní informace Marek Semerád získává stále a umí je také šikovně zobchodovat.

Mgr. Petra Pecková
členka Středočeského krajského výboru

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

4:31 Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhře Ruské federace ve sporu s Ukrajinou u Mezinár…