Pekarová Adamová (TOP 09): Pilířem diplomacie by měla být jednoznačná podpora vzdorující Ukrajině

09.03.2024 18:05 | Tisková zpráva

Předsedkyně Poslanecké Sněmovny Markéta Pekarová Adamová přijala místopředsedu slovenské Národní Rady Michala Šimečku. Jednali o perspektivách česko-slovenských vztahů i meziparlamentní spolupráci ve světle aktuálního světového dění.

Pekarová Adamová (TOP 09): Pilířem diplomacie by měla být jednoznačná podpora vzdorující Ukrajině
Foto: Screen vysílání ČT24
Popisek: Markéta Pekarová Adamová

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Markéta Pekarová Adamová přijala místopředsedu Národní rady Slovenské republiky Michala Šimečku.

„Vztahy Čechů a Slováků jsou pevné a uskutečňují se na mnoha úrovních. Díky naší dlouholeté společné historii a trvajícím mezilidským kontaktům jsou velice odolné vůči momentálním politickým výkyvům. S panem místopředsedou jsme se shodli na prioritách parlamentní diplomacie. Jejími pilíři by měla být jednoznačná podpora vzdorující Ukrajině, vyvíjení soustavného mezinárodního tlaku na agresora, posilování dvoustranných vztahů mezi přátelsky naladěnými zákonodárnými sbory a prohlubování mnohovrstevných vztahů mezi parlamenty členských zemí NATO, EU či Slavkovského formátu. V neposlední řadě bychom měli klást důraz na prozápadní orientaci a obhajobu lidských práv a svobod ve světě,“ uvedla po jednání předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hašek (PRO): Šmarda. Smutnej borec na konec

18:09 Hašek (PRO): Šmarda. Smutnej borec na konec

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k předsedovi SOCDEM Šmardovi.