Pekarová Adamová (TOP 09): Ropa z Ázerbájdžánu pokrývá přibližně čtvrtinu naší celkové spotřeby

02.12.2023 18:05 | Tisková zpráva

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová přijala předsedkyni ázerbájdžánského zákonodárného sboru Sahibu Gafarovou. Obě činitelky spolu jednaly především o prohloubení vzájemných vztahů v klíčových oblastech energetiky. Diskutovaly ale také o rozšíření spolupráce na další ekonomicky perspektivní odvětví.

Pekarová Adamová (TOP 09): Ropa z Ázerbájdžánu pokrývá přibližně čtvrtinu naší celkové spotřeby
Foto: Screen vysílání ČT24
Popisek: Markéta Pekarová Adamová

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Markéta Pekarová Adamová včera dopoledne přijala předsedkyni Národní ho shromáždění Ázerbájdžánské republiky Sahibu Ali ghizi Gafarovou.

„Ázerbájdžán je zejména v oblasti energetiky naším důležitým strategickým partnerem. Ropa, kterou odtamtud dovážíme, pokrývá přibližně čtvrtinu naší celkové spotřeby. To činí z naší země jednoho z hlavních dovozců ázerbájdžánské ropy. Tímto způsobem přispívají naše dobré vztahy k zajišťovaní naší vlastní surovinové soběstačnosti a energetické bezpečnosti,“ uvedla předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová.

Anketa

Povedla se stávka ČMKOS?

77%
18%
hlasovalo: 10891 lidí

V loňském roce došlo k podpisu memoranda o strategickém partnerství v oblasti energetiky a letos se na toto téma uskutečnilo první setkání česko-ázerbájdžánské pracovní skupiny.

„Paní předsedkyni jsem během našeho setkání nabídla, že jsme připraveni prohloubit naše vztahy i v jiných oblastech ekonomicky perspektivní spolupráce. Naše podniky mají vynikající know-how a mezinárodní renomé v odvětvích, jako odpadové či vodní hospodářství. Máme rovněž zájem o dodávky ázerbájdžánského zemního plynu a velmi rádi bychom prohloubili spolupráci i v sektoru obnovitelných zdrojů energie,“ doplnila předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová.

Česká republika a Ázerbájdžán si v letošním roce připomínají 30. výročí od navázání vzájemných diplomatických styků. Včerejší návštěva představuje politické završení letošní dvoustranné spolupráce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Tak . . . . . . . . ? ! ? ! , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseLoupeznicek , 02.12.2023 18:57:26
Původ plynu? Ale to je přeci nepodstatné. . . . V každém případě je k nám dodáván plyn řádně ideologicky očištěný a navíc kapitálem řádně omaštěný! ! !

|  8 |  0

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…