Pekarová Adamová (TOP 09): Ropa z Ázerbájdžánu pokrývá přibližně čtvrtinu naší celkové spotřeby

02.12.2023 18:05 | Tisková zpráva

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová přijala předsedkyni ázerbájdžánského zákonodárného sboru Sahibu Gafarovou. Obě činitelky spolu jednaly především o prohloubení vzájemných vztahů v klíčových oblastech energetiky. Diskutovaly ale také o rozšíření spolupráce na další ekonomicky perspektivní odvětví.

Pekarová Adamová (TOP 09): Ropa z Ázerbájdžánu pokrývá přibližně čtvrtinu naší celkové spotřeby
Foto: Screen vysílání ČT24
Popisek: Markéta Pekarová Adamová

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Markéta Pekarová Adamová včera dopoledne přijala předsedkyni Národní ho shromáždění Ázerbájdžánské republiky Sahibu Ali ghizi Gafarovou.

„Ázerbájdžán je zejména v oblasti energetiky naším důležitým strategickým partnerem. Ropa, kterou odtamtud dovážíme, pokrývá přibližně čtvrtinu naší celkové spotřeby. To činí z naší země jednoho z hlavních dovozců ázerbájdžánské ropy. Tímto způsobem přispívají naše dobré vztahy k zajišťovaní naší vlastní surovinové soběstačnosti a energetické bezpečnosti,“ uvedla předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová.

V loňském roce došlo k podpisu memoranda o strategickém partnerství v oblasti energetiky a letos se na toto téma uskutečnilo první setkání česko-ázerbájdžánské pracovní skupiny.

„Paní předsedkyni jsem během našeho setkání nabídla, že jsme připraveni prohloubit naše vztahy i v jiných oblastech ekonomicky perspektivní spolupráce. Naše podniky mají vynikající know-how a mezinárodní renomé v odvětvích, jako odpadové či vodní hospodářství. Máme rovněž zájem o dodávky ázerbájdžánského zemního plynu a velmi rádi bychom prohloubili spolupráci i v sektoru obnovitelných zdrojů energie,“ doplnila předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová.

Česká republika a Ázerbájdžán si v letošním roce připomínají 30. výročí od navázání vzájemných diplomatických styků. Včerejší návštěva představuje politické završení letošní dvoustranné spolupráce.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Tak . . . . . . . . ? ! ? ! , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseLoupeznicek , 02.12.2023 18:57:26
Původ plynu? Ale to je přeci nepodstatné. . . . V každém případě je k nám dodáván plyn řádně ideologicky očištěný a navíc kapitálem řádně omaštěný! ! !

|  8 |  0

Další články z rubriky

Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

21:03 Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k očkování.