Pekarová Adamová (TOP 09): Sněmovní ulice se poprvé zapojila do akce Zažít město jinak

18.09.2023 10:04 | Tisková zpráva

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová zahájila v malostranské Sněmovní ulici komunitní událost. Akce s názvem Sněmovní Open, která zde měla premiéru, se konala v rámci celorepublikového festivalu Zažít město jinak. Poslanecká sněmovna pro návštěvníky připravila bohatý program sestávající z koncertů, tematické výstavy či pestré nabídky občerstvení a rukodělných výrobků od sociálních podniků. Paní předsedkyně také předala Klubu svobodných matek finanční výtěžek z vydraženého pera, kterým prezident Petr Pavel podepsal inaugurační slib.

Pekarová Adamová (TOP 09): Sněmovní ulice se poprvé zapojila do akce Zažít město jinak
Foto: Repro Twitter
Popisek: Předsedkyně Poslanecké sněmovny ČR Markéta Pekarová Adamová draží pero, kterým se podepsal Petr Pavel

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Markéta Pekarová Adamová zahájila spolu s předsedou sněmovního Podvýboru pro kulturu Pavlem Svobodou a vedoucím Kanceláře Poslanecké sněmovny Martinem Plíškem první ročník komunitní události Zažít město jinak – Sněmovní Open.

„Když jsem se před necelými dvěma roky oficiálně ujímala funkce předsedkyně, předsevzala jsem si, že se budu snažit přibližovat práci poslanců i zaměstnanců Poslanecké sněmovny veřejnosti a otevírat ji všem našim občanům. Na základě velmi kladného ohlasu návštěvníků loňské pilotní akce Sněmovna Open jsme se s kolegy rozhodli v cestě k otevřenější a přívětivější Sněmovně pokračovat. Proto jsme se tentokrát domluvili na spolupráci s pořadateli populární akce Zažít město jinak a zapojili do ní celou Sněmovní ulici,“ uvedla předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová. Ta v průběhu akce také předala zástupcům Klubu svobodných matek výtěžek ve výši 140 tisíc korun z nedávno vydraženého pera, jímž prezident republiky Petr Pavel stvrdil svůj inaugurační slib.

Poslanecká sněmovna si pro místní starousedlíky i kolemjdoucí návštěvníky připravila celodenní bohatý kulturní program. Ten sestával z tematické panelové výstavy, pestré nabídky občerstvení a rukodělných výrobků od tuzemských sociálních podniků, výměny knih či několika koncertních bloků.

„Jsem nesmírně rád, že příležitost živě vystoupit dostali talentovaní mladí hudebníci. Celé odpoledne tak bylo vyplněné skvělou hudební produkcí studentů Pražské konzervatoře, Hudební a taneční fakulty AMU v Praze, orchestru Příliš mnoho saxofonů, kapely Jazz Foundation ZUŠ Jana Hanuše a skupiny Martias & M.G.M,“ doplnil předseda sněmovního Podvýboru pro kulturu Pavel Svoboda.

Událost Zažít město jinak – Sněmovní Open se v sobotu konala od 10 do 18 hodin nejen v samotné Sněmovní ulici, ale též v jindy veřejnosti nepřístupných prostorách přilehlých sněmovních objektů a na půdě nedalekého kostela svatého Tomáše.

„Pevně věřím, že dnešní událost poskytla všem návštěvníkům docela jiný úhel pohledu na dění ve Sněmovně i v jejím bezprostředním okolí, že si ji naplno užili a že jsme letos společně založili novou tradici, na kterou v příštím roce budeme moci úspěšně navázat,“ dodal vedoucí Kanceláře Poslanecké sněmovny Martin Plíšek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

HHH, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseantares.h , 18.09.2023 11:42:26
A kolik to zase stálo daňového poplatníka???Je mi vážně ukradená Sněmovní Open ,sněmovnu živíme my občané! Ať si to Pekarová financuje příště za své!

|  5 |  0

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Patříme do Evropy, ne k Rusku. Proto dnes slavím výročí vstupu do EU

22:12 Bartošek (KDU-ČSL): Patříme do Evropy, ne k Rusku. Proto dnes slavím výročí vstupu do EU

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výročí vstupu České republiky do Evropské unie.