Peksa (Pritái): Prezident Trump platil směšně nízké nebo žádné daně

28.09.2020 20:45

Komentář na facebookovém profilu ke kličkování mocných v zákonech

Peksa (Pritái): Prezident Trump platil směšně nízké nebo žádné daně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Mikuláš Peksa

Americký prezident Donald Trump podle deníku The New York Times platil směšně nízké nebo vůbec žádné daně. Jak to udělal? Tvrdil úřadům tvrdil, že je na pokraji krachu. V letech 2016 a 2017 platil vždy daň z příjmu ve výši 750 dolarů (cca 17 500 Kč).

Trump dokázal snížit své daně pomocí daňových vratek a také tím, že přes svoje firmy vykazoval své osobní výdaje jako firemní náklady.

U mnoha Trumpových firem se také vyskytují těžko vysvětlitelné „konzultační poplatky“. Ty například vyplácel své dceři, které pak vykazoval jako náklady, a tím snižoval svůj daňový základ.

Vyhýbání se daním, kličkování v zákonech, velmi hluboký střet zájmů a útoky na demokratický systém i právní stát. Nepřipomíná vám to někoho u nás v Česku? Ale nejen u nás, ten vzorec je pokaždé stejný, stačí kouknout do Maďarska. Jestli tomu někdo může zabránit, pak to jsou přísné kontrolní a transparentní nástroje EU, které dokáží ohlídat evropské oligarchy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

20:01 Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.