Peštová (ANO): Kolik z vás tedy má ten elektromobil?

27.04.2022 15:18

Projev na 19. schůzi Poslanecké sněmovny 27. dubna 2022 k návrhu změny zákona o daních z příjmů, o dani silniční, o ochraně ovzduší.

Peštová (ANO): Kolik z vás tedy má ten elektromobil?
Foto: MŽP
Popisek: Berenika Peštová

Tak já začnu od pana poslance Kučery, ten byl poslední, prostřednictvím pana předsedajícího. Za prvý jsem nikdy nepracovala v Agrofertu ani v holdingu Agrofert. Takže si vyprošuji, vyprošuji si, abyste to tady říkal. Tím jste mě fakt zvedl ze židle. 

Anketa

Podporujete vládní výzvu k udávání tzv. dezinformací?

1%
97%
hlasovalo: 47595 lidí

Za druhé. My tady neříkáme nic o tom, že se nemá přimíchávat, nebo má přimíchávat. My říkáme pouze to, nebo já aspoň říkám to, že to je populistické, populistické. To znamená, že vy ve své podstatě říkáte konec přimíchávání a přesto víte, že § 20 vám říká, že budou stejně přimíchávat dál. Takže pro spotřebitele se nezmění vůbec nic. Vůbec nic. Prostě ta cena tam bude furt stejná, a to mně vadí, že jste populisté. To mně vadí. Kdybyste to chtěli zrušit, tak to zrušíte a zrušíte § 20. Ale to vy neuděláte, protože víte, že to je transpozice směrnice. To mně vadí.

Panu ministrovi, už se zklidním, panu ministrovi Stanjurovi, prostřednictvím pana předsedajícího, no ono totiž tady máme připravovanou RED III. A ta RED III říká, vy jste tady zmiňoval, vy jste zmiňoval 1,2 % v Německu, to jsem řekla já a já si za tím stojím. My máme 1 %, a ta RED III říká, že už je konec, nebude se vůbec nic započítávat. To znamená ani 1 %. Ta RED III v současné době už vlastně to světlo světa spatřuje, teď už se dělají jenom revize, takže se nebude nic započítávat. Co se týká CNG a LPG, tak máme 0,6 %, 0,6 % nám to dělá v těch množství procent, které máme splnit. Takže jako čím to budou tedy nahrazovat?

Jako já říkám, že přimíchávat se bude dál, protože to je jediná možnost, a jestli si tady chceme hrát populisticky na to, že všichni začneme jezdit v elektromobilech, tak mi tedy ukažte, kolik z vás má ten elektromobil? Všichni jezdíme prostě na fosilní paliva, tak si to přiznejme, kolik tady má poslanců elektromobil? No, vidím ani jedna ruka. Takže já se přihlásím do další diskuse, protože jsem chtěla reagovat ještě na ostatní, a to jsem si nechala u stolu. Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Už i mainstreamová média vyvracejí tvrzení Rakušana o „české výjimce

23:07 Fiala (SPD): Už i mainstreamová média vyvracejí tvrzení Rakušana o „české výjimce

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.