Peštová (ANO): Ten váš cedník proti drahotě, ten je úplně k ničemu

18.01.2023 20:04

Projev na 51. schůzi Poslanecké sněmovny 18. ledna 2023 k návrhu na vyslovení nedůvěry vládě.

Peštová (ANO): Ten váš cedník proti drahotě, ten je úplně k ničemu
Foto: MŽP
Popisek: Berenika Peštová

Já děkuji za slovo, paní místopředsedkyně. Já věřím tomu, že ty vaše proslovy budou v obdobném duchu, takže teď to řeknu a myslím si, že už se nebudu muset opakovat. Opozice straší lidi válkou. Kdo tady řekl, že jsme ve válce? To jste byli vy! Vy tady říkáte, že jsme ve válce. Vy strašíte lidi, ne my. Vy strašíte lidi. To je za prvé.

Důchody. Prosím vás, nepřivlastňujte si něco, na čem nemáte absolutně žádnou zásluhu. Kdyby nebylo současné opozice, která se zasloužila o valorizaci, tak vy byste teď tady neříkali, co děláte pro důchodce. Bod číslo 2.

Ten cedník proti drahotě, nebo respektive ten váš cedník, kterému říkáte deštník proti drahotě, ten je k ničemu, běžte se podívat na úřady práce. Běžte se podívat na úřady práce, jak tam ti lidé padají - to se nedá říct jinak, než na hubu. Na hubu, opravdu, myslím to vážně, já jsem s těmi lidmi mluvila, protože se to na ně valí a oni už nevědí, co mají dělat. Ti už za chvilinku budou zobat všichni lexaurin. To je za třetí.

Jestli chodíte do krámu, jako chodím do krámu já, protože mám dvě děti, takže neustále chodím nakupovat, jsou v tom věku, kdy neustále jedí, tak se běžte podívat, kolik vám v tom nákupním košíku za těch tisíc korun - co za to nakoupíte. To jsou ty zvedající se ceny potravin. To už tady také bylo.

No, a zásobníky plynu? Tak si to řekneme, ono to není o tom, jestli ty zásobníky plynu jsou v současné době naplněny, protože ony byly naplněny skoro vždycky v tom období, ale tam spíš jde o to, za kolik byly naplněny, kolik to stálo.

Takže myslím si, že - opakuji ještě jednou - že ty projevy budou stejné, já už se nebudu opakovat, toto bylo jednou a naposled. Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…