Piráti: Hejtman Jiří Čunek schválil po volbách odkup pozemků pro novou nemocnici

15.10.2020 9:50

Stávající hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek schválil a podepsal smlouvy na odkup pozemků pro výstavbu nové nemocnice v hodnotě téměř 42 milionů korun. Piráti považují takové jednání za nezodpovědné a nemorální vzhledem k tomu, že o budoucnosti nové nemocnice měla rozhodnout až nově sestavená koalice.

Piráti: Hejtman Jiří Čunek schválil po volbách odkup pozemků pro novou nemocnici
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Na základě výpisu z registru smluv došli Piráti k zjištění, že v den, kdy budoucí koalice Zlínského kraje podepsala memorandum o spolupráci, podepsal stávající hejtman Jiří Čunek kupní smlouvy na pozemky potřebné k výstavbě nové nemocnice v hodnotě 42 milionů. „V první moment jsem byla naprosto šokovaná zjištěním, že pan hejtman nepočkal, aby o budoucnosti nemocnice rozhodla až nová koalice na základě odborných dat. Teď budeme muset nejprve řešit problémy, které zde pan Čunek zanechal a až poté se budeme moct soustředit na další záležitosti. Vzhledem k tomu, že úkolem nového vedení kraje bude v první řádě řešit situaci koronanirové epidemie, považuji to za políček nově vznikající koalici.” shrnula budoucí pirátská náměstkyně Hana Ančincová.

„Já osobně považuji jednání hejtmana za velmi nezodpovědné, nemorální a hlavně egoistické. Pan hejtman si potřeboval prosadit své a šel přes mrtvoly, jde vidět, že mu opravdu na našem kraji nezáleží,” dodal místostarosta města Kroměříže a krajský předseda Pirátů Vratislav Krejčíř, který dlouhodobě vystupuje proti stávajícímu prosazování nové nemocnice bez odborných dat.

Piráti dlouhodobě poukazují na nutnost pořízení oponentního posudku na výstavbu nové nemocnice a apelují, aby se politici rozhodovali na základě tvrdých dat, nikoliv na základě svých domněnek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

12:06 Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

Odpovědi na otázky voličů, publikované na svém veřejném facebookovém profilu