Piráti: Založit firmu půjde za jeden den a online

01.02.2019 7:31

Piráti včera společně s poslanci ANO a ODS představili přelomový návrh novely, která umožní založení firmy přes internet během jednoho dne díky aplikaci vytvořené Piráty. Celý proces se tak zjednoduší, zrychlí a zlevní.

Piráti: Založit firmu půjde za jeden den a online
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Strana přišla s webem urad.pirati.cz, kde prezentuje vlastní software, který podnikatelům umožní reálně založit firmu online již dnes. Tuto aplikaci nabízí k využití i státu skrze Ministerstvo spravedlnosti. Návrh pirátských poslanců Ondřeje Profanta a Martina Jiránka má již podporu poslanců z ANO, ČSSD, ODS, SPD, KDU-ČSL, TOP 09 a STAN.

„Díky automatizaci celého procesu celkové náklady na založení nové společnosti s ručením omezeným klesnou z dnešních sedmi až dvanácti tisíc na pět set korun a doba založení z až 24 dnů na několik minut. Aplikaci, kterou jsme vytvořili nyní nabízíme Ministerstvu spravedlnosti, aby ji mohlo uvést do praxe,” uvedl Ondřej Profant a dodal: „Během několika příštích dnů návrh podáme. Vzhledem k tomu, že digitalizace je prioritou i pro další sněmovní strany, očekávám pro náš návrh širší podporu.”

„ČR letos v žebříčku snadnosti podnikání Světové banky spadla o pět míst na 35. místo. Před námi je drtivá většina nejbohatších zemí a některé země bývalého východního bloku jako například Estonsko. V kategorii založení firmy však ČR spadla z 81. příčky až na 115. místo z téměř 200 zemí. Zaostáváme tedy i za desítkami rozvojových zemí, včetně Burkiny Faso nebo Rwandy. Pirátský návrh by ČR v žebříčku posunul blíže ke špici. Na podnikatele se kladou stále větší požadavky, proto každý krok, který jim to usnadní, je správný,” zdůraznil Martin Jiránek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…