Piráti spustili web s informačním rozcestníkem a vlastními návrhy opatření v období epidemie

20.03.2020 15:38

Piráti ve čtvrtek spustili informační web, na kterém uživatelé naleznou přehledný rozcestník důležitých kontaktů a webů a zároveň návrhy Pirátů k zastavení šíření epidemie nemoci COVID-19 a zmírnění jejích následků.

Piráti spustili web s informačním rozcestníkem a vlastními návrhy opatření v období epidemie
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Internetová stránka poskytuje přehledné návrhy směřované na oblast dostupnosti zdravotnického materiálu, zásobování lékáren a nemocnic, ekonomických úlev pro zasažené skupiny občanů nebo řešení sociálních dopadů na dotčené občany.

„Již na začátku týdne jsme přišli s návrhy, které jsme konzultovali se členy vlády. O sociálních otázkách jsem jednala s ministryni práce a sociálních věcí Janou Maláčovou, s ministrem Karlem Havlíčkem jsme jednali o ekonomických opatřeních. Veškeré naše návrhy, včetně těch, které vláda již slíbila realizovat, jsou na našich stránkách. Kromě toho jsme zveřejnili množství kontaktů na informační telefonní linky, informační weby ministerstev, médií nebo organizací a také kontakty na místa, která poskytují dobrovolnickou pomoc. Součástí webu jsou i praktické rady, například instruktážní video k výrobě roušky,“ shrnula místopředsedkyně Pirátů Olga Richterová.

Kontakty i navrhovaná řešení budou Piráti průběžně doplňovat. Již dříve Piráti zveřejnili návod jak omezit šíření koronaviru a manuál pro seniory jak zůstat fit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

12:06 Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

Odpovědi na otázky voličů, publikované na svém veřejném facebookovém profilu