Plamínková (STAN): Landscape festival přináší cenné inspirace

18.06.2018 17:56

Pražskou divočinu oživí šestý ročník festivalu Landscape.

Plamínková (STAN): Landscape festival přináší cenné inspirace
Foto: starostove-nezavisli.cz
Popisek: Jana Plamínková (STAN)

Výtvarná díla, instalace a intervence do veřejného prostoru českých i zahraničních architektů a umělců přináší do Prahy od 21. června šestý ročník festivalu Landscape. Slavnostně jej zahájí v 16 hodin zdarma přístupný koncert Eskalace dobra na Vítkově a potrvá až do září.

Festival nese podtitul Objevte pražskou divočinu! K prezentaci byly vybrány lokality, o jejich budoucnosti se nyní vedou diskuze - ostrov Štvanice, Rohanský ostrov a vrch Vítkov a které by se díky vhodné revitalizaci měly stát příkladem kvalitního rozvoje městské krajiny a veřejného prostoru v širším centru Prahy. Veřejnosti se otevře zchátralá Fuchsova kavárna na Štvanici, u paty Vítkova vznikne písečná pláž, vedle žižkovského divadla Ponec vyroste schodiště, které křižovatku propojí s cyklostezkou nebo na Rohanském ostrově v Přístavu 186 00 bude zahrada s názvem Plovárna ve druhém patře.

„Jsem velmi ráda za iniciativu, která upíná pozornost mimo exponované centrum hlavního města a je přínosem pro rozvoj vybraných městských částí ve vztahu ke kvalitnímu životnímu prostředí. Landscape festival je originálním oživením veřejného prostoru a díky řadě odborníků přináší cenné inspirace,“ říká Jana Plamínková, radní hlavního města Prahy pro oblast infrastruktury, technické vybavenosti a životního prostředí, která převzala nad festivalem záštitu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.