Plamínková (STAN): V Praze se uskuteční informačně-vzdělávací kampaň ke Dni Země 2018

21.04.2018 22:37

Hlavní město Praha pořádá na přelomu měsíce dubna a května 2018 v rámci oslav svátku Dne Země třídenní informačně-vzdělávací kampaň pro veřejnost zaměřenou na problematiku ochrany životního prostředí.

Plamínková (STAN): V Praze se uskuteční informačně-vzdělávací kampaň ke Dni Země 2018
Foto: STAN
Popisek: Jana Plamínková

Akce se uskuteční ve třech přírodních lokalitách Prahy v následujících termínech: Obora Hvězda - 24. dubna, Letenské sady - 26. dubna, Zahrada Kinských - 3. května 2018.

„V uvedených dnech bude vždy od 9 do 17 hodin připraven na informačních stáncích bohatý program pro dospělé i děti. Občanům budou k dispozici informační materiály týkající se témat nakládání s odpady, hospodaření s vodou, ochrany přírody a krajiny, udržitelné dopravy a energie a další,“ uvedla Jana Plamínková, radní hl. m. Prahy.

Návštěvníci mohou zhlédnout barevnou velkoplošnou mapu „Praha a odpady“ s konkrétním uvedením sběrných dvorů, provozů na zpracování odpadů a kontaktů na ně a diskutovat o možnostech dalšího využívání vytříděných komodit. Děti si budou moci vyzkoušet recyklaci na plátně, zjistí, kde se bere energie a jak ušetřit energii doma, co je to vodní stopa a jak lze využít dešťovou vodu, budou se moci projít po lesním chodníčku a dovědět se, co všechno dělá lesník. Nebude chybět ani vystavení příslušné svozové techniky a sběrných nádob.

Kampaň bude realizována ve spolupráci s dalšími organizacemi a společnostmi (Lesy hl. m. Prahy, Pedagogická fakulta UK, EKO-KOM, a.s., kolektivní systémy společností Asekol a.s., Ekolamp s.r.o., Elektrowin a.s. a Ecobat s.r.o a další). Připojí se i městské části v daných lokalitách.

Technické zázemí této třídenní kampaně pro veřejnost zajistí svozová společnost Pražské služby, a.s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie