Plzeň: Festival Divadelní léto uvede americkou komedii

29.11.2019 7:33

Plzeňský festival Divadelní léto uvede příští rok na venkovní scéně U Ježíška komedii amerického autora Kena Ludwiga Shakespeare v Hollywoodu.

Plzeň: Festival Divadelní léto uvede americkou komedii
Foto: Libor Sváček, archiv MCU.cz
Popisek: Plzeň

Pod otevřeným nebem se v režii Radovana Lipuse představí v hlavních rolích Lumír Olšovský, Kamil Halbich, Apolena Veldová a další. Festival rovněž nabídne reprízu letošní inscenace Švanda dudák režiséra Marka Němce s Ondřejem Rychlým v titulní roli. Vstupenky se začnou prodávat až na jaře, ale už nyní je možné koupit prostřednictvím sítě GoOut dárkové poukazy.

Premiérovou hru Shakespeare v Hollywoodu uvidí diváci na přelomu června a července, festival připravuje i další akce, jako například večer Jsme muzikál! Ve spolupráci s Divadlem Josefa Kajetána Tyla nebo rezidenční představení studentů DAMU Poslední zrnko písku. V nové inscenaci budou hrát šéfové dvou ze čtyř souborů DJKT – Lumír Olšovský vede soubor muzikálu a Apolena Veldová soubor činohry.

„Obsazení nové inscenace se stále tvoří, už teď je ale jisté, že v Shakespearovi v Hollywoodu se k Divadelnímu létu vrátí Kamil Halbich, který tu exceloval jako Don Quijote v roce 2016 i jako Cyranův přítel Le Bret v roce 2018," uvedl programový ředitel festivalu Jan Anderle. Skladatel Emil Viklický podle něj chystá do inscenace hudební výstupy, ve hře by se tak mělo objevit i několik hvězd plzeňského muzikálu.

Scéna největší open-air divadelní přehlídky v Plzeňském kraji s hledištěm pro 500 diváků vyrůstá už 12 let na různých místech v Plzni. Dosud se hrálo v historickém centru – na náměstí Republiky, U Zvonu, v Proluce, u Západočeského muzea nebo v zahradě Měšťanské besedy. Letos se poprvé se hrou Švanda dudák přemístilo do prostoru U Ježíška poblíž řeky Radbuzy, zhruba kilometr od hlavního náměstí. Na festivalové akce letos přišlo přes 9000 diváků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kocumová (LOL!): Bazén je zavřený a výběrové řízení se protahuje

6:23 Kocumová (LOL!): Bazén je zavřený a výběrové řízení se protahuje

Rekonstrukce bazénu, která byla podle zjištění policie od počátku manipulována přes Petra Židka a sp…