Počtová (KSČM): Kraj musí sloužit potřebám lidí

23.07.2013 20:22

Karel Čapek kdysi napsal: "Lidé si vytvořili stát pro svoji potřebu." V tomto kontextu si kladu otázku, zda kraje slouží potřebám občanů. KSČM nepodporovala vznik krajů v této podobě, a to zejména proto, že správa věcí veřejných obec-kraj je hodně vzdálená, a naopak preferovala určitou samosprávnost okresů.

Počtová (KSČM): Kraj musí sloužit potřebám lidí
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Současnost nám dává za pravdu, jak složité je rovnoměrně, spravedlivě a se znalostí věci reagovat na potřeby občanů v jednotlivých regionech jihočeského kraje. Mám tu čest zastávat funkci předsedkyně Zdravotně-sociální komise Rady kraje, a proto se soustřeďuji jako zastupitelka na tuto oblast činnosti. Mohla bych uvést řadu aktuálních otázek, které musíme řešit, například uzavírání nových smluv jihočeských nemocnic se zdravotními pojišťovnami, stabilizaci financování zdravotnictví, a to jak nemocnic, tak i záchranné služby. Nakolik příjmy od pojišťoven poklesly pro rok 2013 víc jak o 330 milionů korun.
 
Chtěla bych vyzdvihnout péči kraje o handicapované. Za mé aktivní podpory i celého klubu KSČM jsme se přihlásili k programu výstavby chráněného bydlení v Třeboni, Lišově a Lomnici nad Lužnicí. Zdánlivě jednoduché řešení, které každý podporuje, naráží při konkrétní realizaci na překážky, které bych zjednodušeně nazvala: Jsme pro, ale proč zrovna u nás. Jsem ráda, že se podařilo otevřít diskusi i zásluhou Zdravotně-sociální komise Rady kraje a projekt se daří postupně zprůchodňovat.
 
Krajské zastupitelstvo by mělo být podle mého názoru zrcadlem, které odráží potřeby občanů, tedy i handicapovaných.

Lucie Počtová, zastupitelka Jihočeského kraje za KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…