Pospíšil (TOP 09): Je tady jedno velké ALE

02.01.2024 17:17 | Ze sítí

Bilanční úvaha, zveřejněná na svém veřejném facebookovém profilu

Pospíšil (TOP 09): Je tady jedno velké ALE
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pospíšil

Přátelé, věřím, že jste prožili co nejklidnější svátky a jste připraveni vkročit do nového roku! Poslední dny jsem, podobně jako asi většina z vás, strávil bilancováním uplynulého roku. Přiznám se, že ze začátku mi na mysl přicházely spíše negativní okamžiky, které jsme společně za posledních dvanáct měsíců prožili.

Napětí a vyhrocená emoce během prezidentské volby v prvních týdnech roku, trvající válka na Ukrajině, neklid ve společnosti v důsledku zdražování zboží a energií, hrůza, která se odehrála v Izraeli a kterou jsme sledovali v reálném čase, a nakonec ta obrovská tragédie na Filozofické fakultě, která nás všechny oněměla, protože jsme si nic takového neuměli ani představit. Kdybychom k tomu ještě přidali osobní prohry každého z nás, myslím, že rok 2023 nám naložil pořádně!

Anketa

Líbil se vám novoroční projev prezidenta Petra Pavla?

4%
35%
hlasovalo: 39604 lidí

Je tady ale jedno velké ALE! Vzpomínání na uplynulý rok pouze touto perspektivou by bylo obrovsky nepokorné. Zůstali bychom tak v roli obětí, pasivních účastníků minulých událostí. Nic takového se ale v naší společnosti nedělo a neděje. Naopak! Náš národ v každé z uvedených těžkých situací dokázal obstát a vždy se postavit na správnou stranu.

Nikdy jsme jako společnost nestáli stranou a nečekali, až se neštěstí přežene. Jen vzpomeňte se mnou. Na Hradě máme slušného prezidenta, naše pomoc ukrajinskému státu a jeho občanům nepolevuje, ekonomickou krizi se snažíme zvládnout, jak jen to jde, a při tom všem stále dokážeme pomáhat těm slabším. Vždyť jsme během roku jako společnost několikrát přispěli obrovskými částkami na pomoc tam, kde bylo potřeba.

A právě to mi dodává obrovskou sílu dívat se do dalšího roku s optimismem a nadějí. Stejně jako vy si přeji, aby byl příští rok pro nás všechny lepší. Veselejší, požehnanější, bez velkých hrůz a složitých výzev. Ale i kdyby na nás čekaly další zkoušky, věřím, že jsme na ně připraveni, že se o sebe navzájem postaráme a všechny překážky zvládneme překonat. Společně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

6:03 Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu Josefa Středuly na zkrácení povinné školní d…