Post starosty Moravské Třebové obhájil Izák (ČSSD)

09.11.2014 10:04

Ustavující zasedání zastupitelstva města Moravská Třebová schválilo radu města Moravská Třebová ve složení: starosta města JUDr. Miloš Izák (ČSSD), uvolněný místostarosta Ing. Pavel Brettschneider (SNK Moravská Třebová), neuvolněný místostarosta Ing. Václav Mačát (ČSSD), radní Mgr. Radko Martínek, MUDr. Petr Kelča, Mgr. Miroslav Muselík, PaedDr. Hana Horská.

Post starosty Moravské Třebové obhájil Izák (ČSSD)
Foto: Archiv MI
Popisek: JUDr. Miloš Izák (ČSSD) starosta Moravské Třebové

Zasedání bylo přítomno na devět desítek obyvatel města.

Dvě vítězné strany se svým partnerem z minulých let podepsaly koncem října koaliční dohodu pro volební období 2014–2018. ČSSD, která si z voleb do nového městského zastupitelstva přinesla sedm mandátů, a KSČM (3 mandáty) se znovu spojily se SNK Moravská Třebová (1 mandát). Právě díky své dosavadní osvědčené a fungující spolupráci zakotvily strany do preambule dohody následující: Jsme připraveni navázat na vše dobré, co bylo v uplynulém volebním období vykonáno. Naším cílem je dokončit rozpracované projekty, připravit a zahájit projekty nové. Mezi hlavními cíli se vyskytuje záměr vybudování nových průmyslových zón a spolupráce se státem při budování nezbytné dopravní infrastruktury v regionu (R35, R43), pokračování v realizaci infrastruktury pro rodinné bydlení, rekreaci a volnočasové aktivity obyvatel, podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu, či sociální programy. Nechybí ani deklarovaná snaha vyřešit dlouhodobě neuspokojivý stav v oblasti nakládání s opuštěnými nemovitostmi jak v majetku města (bývalé dětské oddělení nemocnice), tak řešení využití soukromých ploch (brownfields v lokalitách, kde byla ukončena zejména průmyslová výroba). Stranou zájmu nezůstane otázka bezpečnosti a veřejného pořádku.

Už v polovině listopadu (18. 11. 2014) se vedení města sejde s občany na jedné z tradičních besed na předem daná témata, z nichž jedním bude Programové prohlášení rady města Moravská Třebová pro léta 2014–2018.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: moravskatrebova.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Považuji to vůči občanům za neobhajitelné

11:04 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Považuji to vůči občanům za neobhajitelné

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zastavení diskuse ohledně změny občanského zákoníku…