Pracovní skupina KSČM v Čínské lidové republice

25.11.2014 11:20

Na pozvání Mezinárodního oddělení Komunistické strany Číny pracovala v Čínské lidové republice skupina zástupců KSČM pod vedením zkušeného politického činovníka pana Strachoně.

Pracovní skupina KSČM v Čínské lidové republice
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Tato česká delegace v Čínské lidové republice získala mnoho zkušeností, neboť jednala s mnohými vysokými funkcionáři Komunistické strany Číny. Taktéž jednala s představiteli různých univerzit a s představiteli tamního byznysu, který má své pobočky i v Evropě. Nejen já si myslím, že tato delegace byla úspěšná a že se budou i nadále rozvíjet velmi pozitivní vztahy s Čínskou lidovou republikou.

Jedním z mnoha cílů pozvání z čínské strany bylo ukázat, jakým způsobem pracuje Komunistická strana Číny ve sférách veřejného života. Tato cesta byla zároveň předvojem pro znovunavázání pozitivních kontaktů a to i osobních, pro rozvoj spolupráce mezi naší a čínskou stranou.

V rámci české delegace bylo z čínské strany připraveno mnoho setkáni. A to jak s představiteli různých univerzit, tak i s představiteli tamního byznysu a také i s vysokými funkcionáři Komunistické strany Číny, kteří ovlivňují i politické dění v Evropě.

Česká delegace napříkad jednala v Pekingu s Wu Š'-minem, místopředsedou Komise pro národnostní otázky Všečínského shromáždění lidových zástupců.

Čínská strana naší delegaci představila i „Čínský sen“ (teorie, ve které se mimo jiné jedná i o národní obrození a která popisuje řadu ideálů v Čínské lidové republice), který představil čínský prezident Si Ťin-pching po zvolení generálním tajemníkem KS Číny na 18. sjezdu KS Číny v roce 2012. „Čínský sen“ političtí činovníci KS Číny úspěšně realizují ve všech oblastech veřejného života a tamní občané „Čínský sen“ plně podporují. Vždyť „Čínský sen“ je mírovým snem. Je to sen o lepší a šťastnější budoucnosti.

Čínská lidová republika se musí potýkat s velkými problémy, kterými jsou například tvorba nových pracovních míst, neboť každým novým rokem je potřeba vytvořit pracovní místa pro 7 milionů absolventů středních a vysokých škol. Dalším problémem je zabezpečit péči pro cca 80 milionů handicapovaných lidí.

Myslím, že Česká republika by se mohla inspirovat některými tématy „Čínského snu“, ale například i bojem proti korupci, která se nevyhnula ani Čínské lidové republice.

Česká delegace jednala i na Mezinárodním oddělení ÚV Komunistické strany Číny v Pekingu s náměstkem ředitele i s víceministrem panem Zhou Li.

Česká delegace navštívila i společnost Sany Heavy Industry. Následovalo setkání s panem Rogers Wangem, zástupcem ředitele kanceláře stranického výboru Komunistické strany Číny. Ve vedení společnosti je zastoupeno cca 60 % členů Komunistické strany Číny. Firma se zabývá výrobou strojů a zařízení pro stavebnictví. Ve svém oboru je pátá na světě. Byla zde možnost prohlédnout si moderní výrobní linku na dopravníky betonu.

Taktéž jsme navštívili i společnost ZTE Corporation.

Firma ZTE vyrábí komunikační zařízení, mobilní telefony a software pro telekomunikační systémy. Poskytuje vzdálené uložiště dat pro firmy i soukromé osoby. Tato firma v roce 2005 otevřela svoji pobočku i v Praze. Celkem má zastoupení ve 160 zemích světa. Aktuálně zaměstnává okolo 60 tisíc zaměstnanců. ZTE Corporation má velký zájem o spolupráci s vysokými školami v České republice.

V provincii Hunan naše delegace měla oficiální setkání s panem Sun Jinlong, zástupcem tajemníka KS Číny provincie Hunan. V hlavním městě provincie Changsha proběhlo oficiální přijetí české delegace na úrovni přijetí ministerské delegace jiného státu. V této provincii, ve městě Shaoshan, se narodil Mao Ce-Tung.

Naše delegace navštívila rodné město Mao Ce-tunga a u venkovního památníku, sochy Mao Cetunga,
položila věnec. Právě zde jsme si uvědomili, že mnoho lidí vzhlíží k Mao Ce-tungovi jako k muži, který položil nejen základy ekonomické prosperity Čínské lidové republiky. Odkaz Mao Ce-tunga žije v srdcích Číňanů.

Odkaz na televizní záznam z jednání mezi českými delegáty a čínskou stranou ve městě Changsha http://www.hunantv.com/v/5/623/c/1028765.html#

Dále se česká delegace setkala ve městě Changsha s vedoucím sekretariátu oblastní organizace KS Číny. Uskutečnila se velmi zajímavá beseda ohledně přípravy mladých kádrů. Na výchovu těchto kádrů, stejně jako u nás v České republice, je v Čínské lidové republice kladen velký důraz. Školení je přístupné jak členům strany, tak i zájemcům z řad sympatizantů.

V Šanghaji jsme se setkali se zástupcem generálního ředitele zahraničních vztahů města Šanghaj, panem Shao Huixiang. Pan Shao Huixiang nám mimo jiné i referoval o svém městu. Město Šanghaj je nejen podle něho budoucnost Čínské lidové republiky.

Z pracovní cesty z Čínské lidové republiky si členové delegace přivezli motivaci. A to, že se nesmíme vzdát. Musíme bojovat o lepší budoucnost pro naše děti. I my musíme položit základy „Českého snu“. Máme silného spojence. Spojence z Čínské lidové republiky, který nás podporuje. A my nesmíme zklamat jeho důvěru.

S pozdravem Petr Cvalín

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macinka (Motoristé sobě): Komedie datového věštce a hrdinského bojovníka proti Brežněvovi

12:05 Macinka (Motoristé sobě): Komedie datového věštce a hrdinského bojovníka proti Brežněvovi

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Petru Ludwigovi.