Pracovní skupina KSČM v Čínské lidové republice

25.11.2014 11:20

Na pozvání Mezinárodního oddělení Komunistické strany Číny pracovala v Čínské lidové republice skupina zástupců KSČM pod vedením zkušeného politického činovníka pana Strachoně.

Pracovní skupina KSČM v Čínské lidové republice
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Tato česká delegace v Čínské lidové republice získala mnoho zkušeností, neboť jednala s mnohými vysokými funkcionáři Komunistické strany Číny. Taktéž jednala s představiteli různých univerzit a s představiteli tamního byznysu, který má své pobočky i v Evropě. Nejen já si myslím, že tato delegace byla úspěšná a že se budou i nadále rozvíjet velmi pozitivní vztahy s Čínskou lidovou republikou.

Jedním z mnoha cílů pozvání z čínské strany bylo ukázat, jakým způsobem pracuje Komunistická strana Číny ve sférách veřejného života. Tato cesta byla zároveň předvojem pro znovunavázání pozitivních kontaktů a to i osobních, pro rozvoj spolupráce mezi naší a čínskou stranou.

V rámci české delegace bylo z čínské strany připraveno mnoho setkáni. A to jak s představiteli různých univerzit, tak i s představiteli tamního byznysu a také i s vysokými funkcionáři Komunistické strany Číny, kteří ovlivňují i politické dění v Evropě.

Česká delegace napříkad jednala v Pekingu s Wu Š'-minem, místopředsedou Komise pro národnostní otázky Všečínského shromáždění lidových zástupců.

Čínská strana naší delegaci představila i „Čínský sen“ (teorie, ve které se mimo jiné jedná i o národní obrození a která popisuje řadu ideálů v Čínské lidové republice), který představil čínský prezident Si Ťin-pching po zvolení generálním tajemníkem KS Číny na 18. sjezdu KS Číny v roce 2012. „Čínský sen“ političtí činovníci KS Číny úspěšně realizují ve všech oblastech veřejného života a tamní občané „Čínský sen“ plně podporují. Vždyť „Čínský sen“ je mírovým snem. Je to sen o lepší a šťastnější budoucnosti.

Čínská lidová republika se musí potýkat s velkými problémy, kterými jsou například tvorba nových pracovních míst, neboť každým novým rokem je potřeba vytvořit pracovní místa pro 7 milionů absolventů středních a vysokých škol. Dalším problémem je zabezpečit péči pro cca 80 milionů handicapovaných lidí.

Myslím, že Česká republika by se mohla inspirovat některými tématy „Čínského snu“, ale například i bojem proti korupci, která se nevyhnula ani Čínské lidové republice.

Česká delegace jednala i na Mezinárodním oddělení ÚV Komunistické strany Číny v Pekingu s náměstkem ředitele i s víceministrem panem Zhou Li.

Česká delegace navštívila i společnost Sany Heavy Industry. Následovalo setkání s panem Rogers Wangem, zástupcem ředitele kanceláře stranického výboru Komunistické strany Číny. Ve vedení společnosti je zastoupeno cca 60 % členů Komunistické strany Číny. Firma se zabývá výrobou strojů a zařízení pro stavebnictví. Ve svém oboru je pátá na světě. Byla zde možnost prohlédnout si moderní výrobní linku na dopravníky betonu.

Taktéž jsme navštívili i společnost ZTE Corporation.

Firma ZTE vyrábí komunikační zařízení, mobilní telefony a software pro telekomunikační systémy. Poskytuje vzdálené uložiště dat pro firmy i soukromé osoby. Tato firma v roce 2005 otevřela svoji pobočku i v Praze. Celkem má zastoupení ve 160 zemích světa. Aktuálně zaměstnává okolo 60 tisíc zaměstnanců. ZTE Corporation má velký zájem o spolupráci s vysokými školami v České republice.

V provincii Hunan naše delegace měla oficiální setkání s panem Sun Jinlong, zástupcem tajemníka KS Číny provincie Hunan. V hlavním městě provincie Changsha proběhlo oficiální přijetí české delegace na úrovni přijetí ministerské delegace jiného státu. V této provincii, ve městě Shaoshan, se narodil Mao Ce-Tung.

Naše delegace navštívila rodné město Mao Ce-tunga a u venkovního památníku, sochy Mao Cetunga,
položila věnec. Právě zde jsme si uvědomili, že mnoho lidí vzhlíží k Mao Ce-tungovi jako k muži, který položil nejen základy ekonomické prosperity Čínské lidové republiky. Odkaz Mao Ce-tunga žije v srdcích Číňanů.

Odkaz na televizní záznam z jednání mezi českými delegáty a čínskou stranou ve městě Changsha http://www.hunantv.com/v/5/623/c/1028765.html#

Dále se česká delegace setkala ve městě Changsha s vedoucím sekretariátu oblastní organizace KS Číny. Uskutečnila se velmi zajímavá beseda ohledně přípravy mladých kádrů. Na výchovu těchto kádrů, stejně jako u nás v České republice, je v Čínské lidové republice kladen velký důraz. Školení je přístupné jak členům strany, tak i zájemcům z řad sympatizantů.

V Šanghaji jsme se setkali se zástupcem generálního ředitele zahraničních vztahů města Šanghaj, panem Shao Huixiang. Pan Shao Huixiang nám mimo jiné i referoval o svém městu. Město Šanghaj je nejen podle něho budoucnost Čínské lidové republiky.

Z pracovní cesty z Čínské lidové republiky si členové delegace přivezli motivaci. A to, že se nesmíme vzdát. Musíme bojovat o lepší budoucnost pro naše děti. I my musíme položit základy „Českého snu“. Máme silného spojence. Spojence z Čínské lidové republiky, který nás podporuje. A my nesmíme zklamat jeho důvěru.

S pozdravem Petr Cvalín

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Stavíme aktuálně více než 200 km nových dálnic

23:07 Ministr Kupka: Stavíme aktuálně více než 200 km nových dálnic

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dopravě.