Praha 5: Petr Lachnit zahájil osmnáctý ročník smíchovské SENIOR-KY

05.10.2016 9:17

Radní Městské části Praha 5 JUDr. Petr Lachnit zahájil v sobotu 1. října již osmnáctý ročník mezinárodního šachového turnaje SENIOR-KA. Tento šachový turnaj je připomínkou Mezinárodního dne seniorů, který připadá na 1. října.

Praha 5: Petr Lachnit zahájil osmnáctý ročník smíchovské SENIOR-KY
Foto: Archiv Petra Lachnita
Popisek: Petr Lachnit zahájil osmnáctý ročník smíchovské SENIOR-KY.

Mezinárodní den seniorů vyhlásil Kofi Annan, tehdejší generální tajemník Organizace spojených národů, poprvé na 1. října roku 1998. Mezinárodní den seniorů je oslavou všeho, co společnosti staří lidé přinášejí. Upozorňuje však také na problémy, se kterými se potýkají, například jejich zneužívání. Významný den si připomněli také organizátoři turnaje, tj. pracovníci Centra sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 (CSOP 5), neboť většina jejích služeb je zaměřena právě na pomoc seniorům.

Mezinárodní šachový turnaj pod záštitou radního JUDr. Petra Lachnita se hrál na Smíchovské radnici, Švýcarským systémem, 7 kol, 2x20 minut. Turnaje se zúčastnilo 118 hráčů a hráček. Ženy starší padesáti let a muži nad šedesát let, bez ohledu na šachové tituly a registraci. Nejlepší hráči na prvních třech místech ve všech čtyřech kategoriích byli oceněni. Hlavní cenou je Putovní pohár Centra sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5. Absolutním vítězem letošního ročníku smíchovské SENIOR-KY se stal Jan Pešout z TJ Pankrác.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ulvr (SLK): Na Jilemnicku vzniklo první společenství obcí v republice

13:04 Ulvr (SLK): Na Jilemnicku vzniklo první společenství obcí v republice

Liberecký kraj se stal prvním krajem, kde vzniklo společenství obcí jako nová forma meziobecní spolu…