Praha bez chaosu: Pane primátore Hřibe, okamžitě odstupte a svěřte Prahu odborníkům!

30.08.2022 19:37 | Tisková zpráva

S touto výzvou vystoupilo hnutí Praha bez chaosu na úterní tiskové konferenci. Lídr hnutí a kandidát na primátora Jaroslav Ďuriš upozornil na fakt, že primátor Hřib a vedení Prahy, které má hájit zájmy svých občanů, nedělá nic a jen čeká, jak dopadnou volby. Zhruba měsíc času do voleb musí být, podle PRAHY BEZ CHAOSU, maximálně využit pro řešení krize.

Praha bez chaosu: Pane primátore Hřibe, okamžitě odstupte a svěřte Prahu odborníkům!
Foto: Praha bez chaosu
Popisek: Představitelé hnutí Praha bez chaosu

„Proč se nechováte stejně jako jihočeský hejtman Martin Kuba? Vnímáte to stejně jako on, že se jedná o kolaps systému? Tak proč proti tomu nic neděláte? Jak je možné, že městská firma Pražská plynárenská a.s. připravuje podraz na občany našeho města? Byl za to někdo potrestán? Zdá se vám normální, že se vrcholový manažer této energetické firmy sám pochlubí tím, že už si nechal vysvětlit, jak se tvoří cena elektrické energie?“ ptal se na briefingu Jaroslav Ďuriš. Upozornil tak na fakt, že tato městem stoprocentně vlastněná společnost se nechová jako firma, poskytující službu občanovi, ale jde jim jen o byznys a vydělávání peněz.

Anketa

Hlasoval/a byste jako poslanec/poslankyně pro vyslovení nedůvěry vládě?

98%
1%
hlasovalo: 38963 lidí

Další klíčovou společností, se kterou musí vedení města neprodleně začít intenzivně jednat je Pražská energetika. Tady by se dalo čekávat, že již dávno běží jednání s většinovým 51% vlastníkem - Energií Baden Wichtenberg. Ani v tomto ohledu vedení města nekoná. Hrozí tak cena 20 Kč/kwh, kterou Pražané a většina firem a podnikatelů jednoduše nebudou schopni zvládnout.

Proto byla uveřejněna Výzva k okamžitému odstoupení primátora Hřiba z funkce.

Vystoupení Jaroslava Ďuriše doplnil další v pořadí na kandidátce Prahy bez chaosu, Pavel Sehnal. Ten poukázal na reálnou hrozbu likvidace podnikatelských subjektů a potíže domácností obyvatel Prahy. „Nestačím se divit tomu, jak stát a město Praha hrozící energetickou krizi fakticky podceňují a nepodnikají žádné skutečné efektivní kroky. Samé sliby, domněnky, dohady. A lidem přicházejí na složenkách neuvěřitelné sumy za plyn, elektřinu a brzo i za teplo,“ připomněl Pavel Sehnal. Zároveň zdůraznil, že budování všech alternativních zdrojů energií pro Prahu je jistě aktuální a potřebná věc, ale je to práce na několik let. Vedení Prahy ale však musí reagovat hned, dnes.

„Podporuji kroky hnutí PRAHA BEZ CHAOSU. Jediným lékem je jasné, razantní řešení. Není na co čekat!,“ uvedl na závěr tiskové konference Pavel Sehnal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…