Pražská KDU: Vedení města, které vyplácí miliardy bez smlouvy, musí hned rezignovat

28.11.2013 5:28

Tisková zpráva pražské KDU-ČSL k vyjádření TOP 09 o neexistenci smlouvy o výstavbě tunelu Blanka.

Pražská KDU: Vedení města, které vyplácí miliardy bez smlouvy, musí hned rezignovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stavba pražského tunelu Blanka

Po mimořádném zasedání Rady hlavního města Prahy konaném dne 21. 11. 2013 prohlásil primátor Tomáš Hudeček (TOP 09), že smlouva o výstavbě tunelového komplexu Blanka je podle aktuálního zjištění absolutně neplatná, protože nikdy nebyla řádně schválena ze strany rady či Zastupitelstva hlavního města Prahy. Z tohoto důvodu také prý město neplatí miliardové částky požadované firmou Metrostav. Podle Hudečka je pak důvodem „právní diletantství vedení města z Bémova období a arogance, která se projevovala nerespektováním zákonů a bezohledností vůči veřejným zájmům“.

Pražská městská organizace KDU-ČSL považuje za bezprecedentní zanedbání základní povinnosti spravovat řádně majetek hlavního města a důkaz naprosté neodbornosti, pokud po více než dvou a půl letech účasti v radě hlavního města Prahy (radními jsou zástupci TOP 09 od 1. 2. 2011) přicházejí zástupci TOP 09 se zjištěním, že smlouva na výstavbu Tunelu Blanka je od počátku neplatná. V takovém případě jsou totiž zástupci TOP 09 osobně odpovědni za nezákonné vyplacení miliardových částek bez řádného právního titulu v období od 1. 2. 2011 dodnes. Existenci řádné smlouvy byli zástupci TOP 09 povinni přezkoumat nejen, když přebírali jako radní odpovědnost za vedení města, ale také u každé platby společnosti Metrostav, kterou schválili k proplacení, což se evidentně nestalo.

Pražská KDU-ČSL vyzývá proto zástupce TOP 09, aby přijali osobní odpovědnost za nezákonné vyplacení miliard z rozpočtu města, kterým navázali na předchozí plýtvání veřejnými prostředky ze strany zástupců ODS a ČSSD a nevypláceli dále žádné prostředky z rozpočtu města. Pražská KDU-ČSL dále vyzývá zástupce TOP 09, aby bezodkladně zajistili, aby na stavbě tunelového komplexu Blanka nebyly prováděny bez existence řádného právního titulu žádné další práce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…