Pražská radní Ropková se zúčastnila závodu aut na vodíkový pohon

04.05.2015 17:58

Radní hlavního města Prahy pro oblast sociální politiky a školství Irena Ropková (ČSSD) se minulý týden zúčastnila čtyřhodinového vytrvalostního závodu vlastnoručně sestavených aut na dálkové ovládání s vodíkovým pohonem Hydrogen Horizon Automotive Challenge. Účastí na akci podpořila týmy studentů z českých škol a jejich komplexní technické vzdělávání.

Pražská radní Ropková se zúčastnila závodu aut na vodíkový pohon
Foto: Hans Štembera
Popisek: Irena Ropková, radní hlavního města Prahy pro oblast školství a sociální politiky

Pražské kolo soutěže zaměřené na podporu čisté energie jako součásti technického vzdělávání studentů odstartovalo mezinárodní sérii obdobných závodů. Školní týmy se v čtyřhodinovém utkání ucházely o účast ve finále, jež se uskuteční ve francouzském městě Saint-Martin-Boulogne ve dnech 15. a 16. května. Miniaturní automobily vybavené vodíkovým hybridizačním systémem H-Cell 2.0 společnosti Horizon, jež se vyznačuje vhodným poměrem výkonu a hmotnosti a nulovými emisemi, budou ve finále soutěžit plných čtyřiadvacet hodin.

„Pražskou soutěž jsem s radostí podpořila. Projekt poskytuje studentům kromě zábavy nejen nástroje k podpoře technického vzdělávání, ale rovněž jim i vhodným způsobem prezentuje možnosti využívání obnovitelných zdrojů energie,“ uvedla radní Ropková, která vítá rovněž pozitivní propagaci pražských škol.

Účastí v soutěži získají školy pomoc při vybavení učeben pomůckami pro technickou výuku a rovněž také osnovy, které mohou učitelé využívat po řadu let. „Právě takové soutěže, jako je Horizon Automotive Challenge, mohou přispět k zvýšení zájmu o technické vzdělání mezi mladou generací, a to zábavnou formou,“ chválí projekt Ropková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Nejhorší masová střelba je i po pěti měsících stále ve stadiu vyšetřování

21:03 Richter (ANO): Nejhorší masová střelba je i po pěti měsících stále ve stadiu vyšetřování

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 21. května 2024 - Návrh na zřízení vyšetřovací komise Posl…