Předseda Soukromníků Bajer: Ruská tragédie odhaluje skrytá nebezpečí frustrace

04.04.2017 10:59

"Budou to téměř vždy ti, kteří budou těmi nejchudšími, budou se s odporem a ve frustraci dívat na ty lépe situované," říká Petr Bajer.

Předseda Soukromníků Bajer: Ruská tragédie odhaluje skrytá nebezpečí frustrace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Strany soukromníků ČR Petr Bajer

Zřejmě sebevražedný útok v ruském Petrohradu opět jasně ukazuje, jak velké nebezpečí terorismu evropským státům hrozí. Tato tragédie je zatím na východě výjimkou, soucítím s rodinami obětí, ale pravděpodobný původ útočníka a jeho kontakty jasně svědčí o tom, že ani tajné služby či kontroly lidí z jiných kultur terorismu nezabrání.

Především se musejí bát lidé v západoevropských zemích, které otevřely dveře prakticky všem, což se může velmi pravděpodobně vymstít.  Bohužel někteří evropští politici nehledí do budoucna a snad si naivně myslí, že si z "neevropanů" s občanstvími svých států vytvoří novou voličskou základnu.

Rozumím tomu, že se někteří migranti opravdu bojí o své životy, životy dětí, ale výrazná část jde za ekonomickým blahobytem. Bohužel, děti těch, kteří by mohli být vděční za přijetí v Evropě, tuto vděčnost už budou zcela určitě postrádat. Ostatně údajný petrohradský terorista měl mít také ruské občanství, takže musel na území Ruska žít delší dobu.

Způsob života nově příchozích migrantů do Evropy je diametrálně jiný, čímž se automaticky ze společnosti vyčleňují a jejich integrace je v drtivé většině nemožná. Budou to téměř vždy ti, kteří budou těmi nejchudšími, budou se s odporem a ve frustraci dívat na ty lépe situované. Z toho pak vznikají logicky až teroristické činy.

Základem by mělo být to, aby všichni bez rozdílu dodržovali zákony země, ve které chtějí zůstat. Nelze nečinně přihlížet porušování zákonů o pohybu osob, nelze tolerovat sexuální útoky na ženy, podle muslimských zvyků reagujícím na nevhodně oblečenou mládež. Oplzlým pokřikováním a osaháváním to začíná, odpalováním bomb končí.

Křížení kultur v tom rozsahu, který dopustili někteří evropští politici, není nic jiného, než vytváření si budoucích konfliktů na území Evropy. Nikdo z nás není fašista, xenofob, ale bráníme si náš způsob života, který nechceme měnit, stejně, jako ho nechtějí měnit oni.

Jedinou možností tak je řešit problémy v místech, kde vznikají. A samozřejmě trvat na tom, že jakmile se situace v zemích konfliktů uklidní, budou se migranti vracet zpět a ne jen zneužívat sociální systémy evropských států. 

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): To kafe s Bidenem se stává čím dál dražší

19:02 Dostál (Stačilo!): To kafe s Bidenem se stává čím dál dražší

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v USA.