Předsednictvo Trikolory schválilo smlouvu s SPD

23.11.2023 8:11 | Tisková zpráva

Předsednictvo Trikolory, které je mezi republikový sněmy nejvyšším orgánem strany, na svém zasedání 22. 11. 2023 schválilo smlouvu o spolupráci mezi SPD a Trikolorou, kterou 14. října za Trikoloru podepsali předsedkyně Zuzana Majerová a 1. místopředseda Petr Štěpánek a za SPD předseda Tomio Okamura a místopředseda Radim Fiala. Hlasování předsednictva Trikolory bylo jednomyslné.

Předsednictvo Trikolory schválilo smlouvu s SPD
Foto: Trikolora
Popisek: Trikolora - logo

Smlouva vymezuje pravidla koaliční spolupráce mezi smluvními stranami ve všech volbách, které se budou konat v příštím roce, tzn. do Evropského parlamentu, do krajských zastupitelstev a do Senátu, a upravuje pravidla vytváření společných kandidátek, způsob financování volebních kampaní i zásady další povolební spolupráce.

Smlouva rovněž obsahuje společné programové priority obou smluvních stran. Například přijetí zákona o referendu včetně referenda o EU, zachování české koruny, obhajobu demokracie a suverenity České republiky proti nelegální migraci a islamizaci, zachování práva veta, podporu klasické rodiny, odmítnutí škodlivé zemědělské a energetické politiky EU, odstoupení od Green Dealu a zrušení emisních povolenek, reformu školství včetně zrušení plošné inkluze, odstřižení politických neziskovek od veřejných rozpočtů či zrušení tzv. koncesionářských poplatků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

14:04 Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k svobodě slova v Evropské unii