Předsednictvo Trikolory schválilo smlouvu s SPD

23.11.2023 8:11 | Tisková zpráva

Předsednictvo Trikolory, které je mezi republikový sněmy nejvyšším orgánem strany, na svém zasedání 22. 11. 2023 schválilo smlouvu o spolupráci mezi SPD a Trikolorou, kterou 14. října za Trikoloru podepsali předsedkyně Zuzana Majerová a 1. místopředseda Petr Štěpánek a za SPD předseda Tomio Okamura a místopředseda Radim Fiala. Hlasování předsednictva Trikolory bylo jednomyslné.

Předsednictvo Trikolory schválilo smlouvu s SPD
Foto: Trikolora
Popisek: Trikolora - logo

Smlouva vymezuje pravidla koaliční spolupráce mezi smluvními stranami ve všech volbách, které se budou konat v příštím roce, tzn. do Evropského parlamentu, do krajských zastupitelstev a do Senátu, a upravuje pravidla vytváření společných kandidátek, způsob financování volebních kampaní i zásady další povolební spolupráce.

Smlouva rovněž obsahuje společné programové priority obou smluvních stran. Například přijetí zákona o referendu včetně referenda o EU, zachování české koruny, obhajobu demokracie a suverenity České republiky proti nelegální migraci a islamizaci, zachování práva veta, podporu klasické rodiny, odmítnutí škodlivé zemědělské a energetické politiky EU, odstoupení od Green Dealu a zrušení emisních povolenek, reformu školství včetně zrušení plošné inkluze, odstřižení politických neziskovek od veřejných rozpočtů či zrušení tzv. koncesionářských poplatků.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

21:03 Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k očkování.