Premiér Babiš: Českou republiku chceme prezentovat jako zemi budoucnosti

26.08.2019 22:21

Premiér Andrej Babiš se v pondělí 26. srpna 2019 zúčastnil v Černínském paláci porady vedoucí zastupitelských úřadů České republiky. Poradu předseda vlády zahájil projevem, po kterém následovala diskuse.

Premiér Babiš: Českou republiku chceme prezentovat jako zemi budoucnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Na poradě vedoucích zastupitelských úřadů a stálých misí předseda vlády poděkoval velvyslancům za jejich práci a skvělé zastupování České republiky v zahraničí. „Příznivý vývoj zahraničního obchodu je podporován jak institucemi v České republice, tak právě naším zastoupením v zahraničí. Děkuji vám všem za vaše úsilí o posilování přátelských vazeb, budování dobrého jména České republiky i poskytování servisu českým firmám v zemích, kde působíte,“ uvedl český premiér v úvodním projevu porady.

Předseda vlády České republiky ve svém projevu apeloval na velvyslance, aby ve svém nabitém programu nezapomínali na komunikaci s místními médii jako součást každodenní práce. Tímto způsobem velvyslanci napomáhají utváření pozitivního vnímání České republiky a mohou představit příležitosti, které naše země nabízí. „V oblasti našeho působení v zahraničí bych chtěl dále pracovat na sjednocení zastoupení agentur, které podporují obchod a investice, incomingovou turistiku a českou kulturu,“ řekl premiér Babiš k tématu jednotného zastoupení České republiky. 

Andrej Babiš zároveň mluvil k velvyslancům o vládou přijaté Inovační strategii ČR pro roky 2019 – 2030, na kterou již navazuje Národní strategie umělé inteligence či program na podporu průmyslového a experimentálního vývoje TREND. Ten nabídne 10 mld. Kč. Jako významnou součást Inovační strategie český premiér označil i zavedení nového brandu, který chce vláda do budoucna používat: Czech Republic – The Country for the Future. „Českou republiku chceme prezentovat jako zemi technologicky vyspělou, inovativní, jako zemi chytrých lidí, řešení a budoucnosti,“ uvedl premiér.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

12:12 Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pokusům mobilních operátorů zasahovat do politiky