Premiér Babiš: Jsem šetřivý člověk, to se o mně ví

06.05.2018 8:35

Komentář na facebookovém profilu ke kritice nákladů na cesty premiéra a vlády po krajích

Premiér Babiš: Jsem šetřivý člověk, to se o mně ví
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Dostal jsem naprosto skvělou otázku od paní redaktorky Kristýny Novotné, iROZHLAS.cz: “Dobrý den, pane premiére, spočítala jsem, že výjezdy vlády do krajů stály státní kasu už více než půl milionu korun. Ráda bych se proto zeptala, zda to považujete za skutečně dobře investované peníze? A co říkáte na tu kritiku, že může jít jen o kampaň za veřejné peníze?”

Říkám, že jsou to dobře investované peníze a i na výjezdech se chováme finančně zodpovědně. Nejčastěji jedeme do místa vlakem nebo autobusem. Jsem šetřivý člověk, to se o mně ví, takže mi věřte, že penězi ze státního nehýříme nesmyslně. Takové výjezdy tady měly vlády udělat dávno! Zjistit, co lidé, starostové a hejtmani v regionech skutečně potřebují, to je pro vládu základ, aby mohla dobře investovat.

Já se na spoustu míst vracím a už vím, kde jsou největší mezery v investicích, protože jsem tato místa objel během kampaní a taky jako ministr financí. Mám toho už hodně v paměti, okruh Břeclavi, Přerova, Lužánky v Brně, hokejovou halu Komety, dostavby nemocnic atd. A ministři jezdí i na místa, která se jich přímo týkají, např. Adam Vojtěch řeší s řediteli nemocnic jejich požadavky atd.

Všechny poznatky dáváme dohromady, až s výjezdy skončíme, vytvoříme ucelený materiál a začneme řešit, které projekty dávají smysl a jak budou financované, jestli se na nich budou podílet soukromé subjekty, stát nebo kraj nebo všichni dohromady. Bude to investiční plán na dalších 10 let.

Pořád slýchám, že jen děláme kampaň, ale to je nesmysl. Vláda musí znát potřeby v regionech a musí jim pomoct s investicemi. Je to nejlepší cesta, jak cíleně a efektivně investovat veřejné finance.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!