Premiér Babiš: Pokračuji v tažení za lepší podmínky pro uživatele mobilních telefonů

12.03.2019 18:14

Předseda vlády Andrej Babiš dnes pokračoval v jednáních ohledně spotřebitelských cen u mobilních operátorů, která vyvolal 22. února 2019 svým dopisem. Sešel se se zástupci Asociace provozovatelů mobilních sítí.

Premiér Babiš: Pokračuji v tažení za lepší podmínky pro uživatele mobilních telefonů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Jednání na Úřadu vlády se vedle generálních ředitelů telefonních operátorů působících u nás a Nordic telecom účastnili také ministryně průmyslu a obchodu Marta Nováková, vládní zmocněnec pro digitalizaci Vladimír Dzurilla, místopředseda Rady pro výzkum, vývoj a inovace Karel Havlíček, náměstek ministryně průmyslu a obchodu pro digitalizaci a inovace Petr Očko a poslanec Patrik Nacher.

Diskutovalo se především o možnostech snížení cen u jednotlivých operátorů. Zástupci operátorů argumentovali tím, že data publikovaná ve veřejném prostoru nejsou relevantní, protože trh reálně funguje jinak.

„Tlak na levnější data pokračuje. Dostal jsem za jeden stůl generální ředitele všech operátorů. Brání se, že ceny nejsou takové, jak ukazují srovnání. Vyzval jsem je, ať konečně řeknou, jak to s cenami je a neschovávají se za podpultové nabídky. Do týdne přinesou reálná čísla,“ uvedl po jednání Andrej Babiš.

Hovořilo se také o legislativních opatřeních. Zejména o novele zákona o elektronických komunikacích, kterou vláda schválila 27. února 2019 a nyní je v Poslanecké sněmovně.

„Věříme, že se povede, aby byla data levnější, protože děláme i další kroky proto, aby tu vznikl konkurenční trh. To znamená, novela zákona o elektronických komunikacích, kdy převod od jednoho operátora ke druhému bude daleko jednodušší a všechny ty body, které jsme představili. Chceme trh rozpohybovat daleko více, aby to nebylo o tom, že můžu přejít za operátorem jen jednou za 24 měsíců,“ dodal k jednání Vladimír Dzurilla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…