Premiér Babiš navštívil sídlo BMW a digitální továrnu Siemens v Německu

21.11.2018 21:32

Předseda vlády Andrej Babiš navštívil ve středu 21. listopadu 2018 sídlo automobilky BMW v Mnichově. S vedením diskutoval o projektu vybudování testovacího a vývojového centra BMW poblíž Sokolova.

Premiér Babiš navštívil sídlo BMW a digitální továrnu Siemens v Německu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Poté premiér Babiš zamířil do digitální továrny Siemens v Amberku. Se zástupci firmy hovořil o průmyslu 4.0 a prohlédl si fungování závodu. Programu v Německu se zúčastnila také ministryně průmyslu a obchodu Marta Nováková.

„Česká republika i Spolková republika Německo jsou vysoce industrializované země a průmysl je hnací silou jejich hospodářství. Výzvy, které přináší čtvrtá průmyslová revoluce, je třeba řešit včas a se správnými partnery,“ uvedl premiér Andrej Babiš.

Český předseda vlády při té příležitosti vyzdvihl skutečnost, že Německo je pro Českou republiku největším obchodním partnerem. Podílí se na téměř třiceti procentech celkového obratu zahraničního obchodu naší země. Při návštěvě sídla BMW v Mnichově si premiér Babiš kromě jednání s vedením firmy prohlédl model vozu Rolls-Royce a automobily s autonomním způsobem řízení. Hlavním tématem návštěvy bylo budování testovacího polygonu poblíž Sokolova, což by mělo do regionu přivést investice a zajistit přibližně 700 pracovních míst. Firma získala na stavbu od vlády investiční pobídku ve výši až 528,75 milionu korun.

Po ukončení programu v Mnichově zamířil předseda vlády Andrej Babiš do digitální továrny Siemens v Amberku. Během setkání se zástupci společnosti hovořil především o klíčové roli Siemensu v procesu digitalizace a o průmyslu 4.0.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

17:17 Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

Sociální role a odpovědnost firem jsou témata, která se dnes hodně řeší. Nejde ale o nic nového. Již…