Premiér Babiš u příležitosti oslav 100. výročí založení Československa poobědval s premiéry Slovenska, Polska a Lucemburska

28.10.2018 13:06

Předseda vlády Andrej Babiš přivítal v sobotu 27. října v Kramářově vile významné zahraniční hosty, kteří přijeli do Prahy u příležitosti oslav 100. výročí založení Československa.

Premiér Babiš u příležitosti oslav 100. výročí založení Československa poobědval s premiéry Slovenska, Polska a Lucemburska
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Na společném pracovním obědě spolu probírali především aktuální evropská témata.

Slavnostního oběda se zúčastnili předseda vlády Slovenska Peter Pellegrini, předseda vlády Polska Mateusz Morawiecki, předseda vlády Lucemburska Xavier Bettel, místopředsedkyně vlády Chorvatska Marija Pejčinovičová Buričová, místopředseda vlády Slovinska Miro Cerar a ministr zahraničních věcí Rumunska Teodor Mele?canu.

„Velice mě těší, že všichni přijali mé pozvání na oslavu významného jubilea naší země. Společný oběd v rezidenci prvního předsedy československé vlády byl zároveň skvělou příležitostí, jak neformálně probrat řadu témat,“ konstatoval předseda vlády Andrej Babiš.

Kromě hlavního tématu, jímž jsou oslavy sta let československé státnosti, politici řešili i otázky brexitu či víceletého finančního rámce Evropské unie.

„Koordinovali jsme naše pozice především v otázkách vystoupení Velké Británie z EU. Kolegy jsem mimo jiné informoval o své středeční návštěvě Londýna a jednání s britskou premiérkou Theresou Mayovou. Krátce jsme také hovořili o příštím evropském rozpočtu a našich prioritách. Česká republika chce podpořit celkové snížení objemu rozpočtu Evropské unie ve srovnání s návrhem Evropské komise, pokud to nebude na úkor kohezní politiky a společné zemědělské politiky,“ uvedl premiér Andrej Babiš.

Česká vláda podle něj prosazuje proevropskou politiku a usiluje o to, aby Česká republika hrála v Evropské unii aktivní roli.

Po společném obědě pozval premiér Babiš své hosty na pokračování slavnostního programu ke 100. výročí založení Československa. Kde se zúčastnili slavnostního otevření nově zrekonstruované budovy Národního muzea a absolvovali prohlídku výroční česko-slovenské výstavy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.