Premiér Fiala: NSA bude příští rok hospodařit s rozpočtem 6,9 miliardy

28.09.2023 8:05 | Tisková zpráva

Národní sportovní agentura bude v roce 2024 hospodařit se slibovaným rozpočtem 6,9 miliardy korun. Předseda vlády České republiky Petr Fiala to uvedl v úterý 26. září 2023 během návštěvy Národní sportovní agentury (NSA).

Premiér Fiala: NSA bude příští rok hospodařit s rozpočtem 6,9 miliardy
Foto: Repro ČT
Popisek: Premiér Petr Fiala na konferenci Česko na křižovatce

„Jednání vzhledem k tomu, jak vypadá rozpočtová situace, nebyla jednoduchá. Tomu definitivnímu rozhodnutí napomohly i argumenty, které předložila NSA a ukazuje se, že pod vedením pana předsedy Šebka si NSA získává stále větší důvěru i pokud jde o dotace a rozdělování finančních prostředků,“ uvedl premiér Fiala.

V roce 2024 bude sport mimořádně silným mediálním a společenským tématem – budou se konat Olympijské hry v Paříži, v Česku se pak uskuteční MS v biatlonu a ledním hokeji. „Tyto akce prostřednictvím Národní sportovní agentury finančně podporujeme a já věřím, že naši reprezentanti budou na těchto důležitých akcích úspěšní,“ uvedl předseda vlády.

Anketa

Zvládl podle vašeho názoru moderátor ČT Jakub Železný páteční debatu s Miroslavem Ševčíkem v Událostech, komentářích?

1%
98%
hlasovalo: 11911 lidí

Vláda podpořila sportovní kluby také v době energetické krize, kdy zastropovala ceny energií pro sportovní kluby a provozovatele a přidala bezmála 400 milionů korun na dotace, které sportovním organizacím pomohly s úhradou cen za energie.

„Jsem si vědom toho, že řada sportovních spolků a klubů je na pomoci státu existenčně závislá a pomoc státu je důležitá. Právě tyto kluby, které nejsou vidět, připravují sportovce, které pak obdivujeme v NHL, Premier League, nebo jako olympijské vítěze a mistry světa. A i když se většina těchto lidí sportem v budoucnu neživí, tak získávají během mládí návyky ke zdravému životnímu stylu. To je něco, co je bohužel čím dál měně obvyklé, ale na co musíme dbát a co musíme podporovat. Moje vláda opravdu nechce, aby děti přestaly sportovat,“ konstatoval premiér Fiala.

V závěru pak premiér poděkoval předsedovi NSA Ondřeji Šebkovi za jeho dosavadní práci v čele agentury, do něhož nastoupil před 10 měsíci. Jeho hlavním úkolem bylo zrychlit administraci a vyplácení dotačních peněz, zejména těch, které putují do dětského a mládežnického sportu.

„To se vedení agentury v čele s panem předsedou úspěšně daří. Je dobře, že nové vedení úzce spolupracuje s ministerstvem financí a sněmovním politickým orgánem K10 Sport. Chtěl bych také pochválit komunikaci NSA se sportovním prostředím a se samosprávami. Věřím, že spolupráce NSA se sportovními kluby bude i nadále tak úspěšná, jako byla pod vedením pana Šebka doposud, je tady vidět velmi dobře odvedená práce,“ řekl premiér Fiala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Já bych tu NSA zase podřidil pod ministerstvo .., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseanaboca , 28.09.2023 9:36:06
A to Fialovci by chtěli zřídit další ministerstvou, protože pak by mohli mít další ministy a 5 politických náměstků a peníze by protékali tak jak nyní

|  5 |  0

Další články z rubriky

Hejtman Červíček: Bylo mi ctí vyjádřit naši hlubokou úctu a vděk

7:17 Hejtman Červíček: Bylo mi ctí vyjádřit naši hlubokou úctu a vděk

Královéhradecký kraj ocenil významné osobnosti v regionu. Mezi oceněnými je kardinál Dominik Duka, ř…