Premiér Fiala: Nebudeme tuto zemi zadlužovat víc, než je nezbytně nutné

11.02.2022 18:17 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu ke státnímu rozpočtu na rok 2022

Premiér Fiala: Nebudeme tuto zemi zadlužovat víc, než je nezbytně nutné
Foto: Hana Brožková
Popisek: Premiér Petr Fiala

Milí přátelé,

naše vláda schválila nový státní rozpočet na rok 2022. Původní rozpočet vlády Andreje Babiše jsme tak nahradili protiinflačním rozpočtem, který zajistí o 100 miliard korun nižší schodek, a to bez zvyšování daní.

Podařilo se nám přitom vyčlenit dostatek peněz na priority, které posunou naši zemi kupředu, aniž bychom se dotkli peněženek občanů a kvality služeb, které náš stát poskytuje.

Hlavními prioritami protiinflačního rozpočtu jsou kromě zodpovědného hospodaření a konsolidace státních financí vzdělávání a investice. Na nich šetřit nechceme a nebudeme. Daří se nám udržet platy učitelů na úrovni 130 % průměrné mzdy. Dobrou zprávou je i to, že jsme nemuseli škrtnout žádné peníze vyčleněné na rozvoj dopravní infrastruktury.

Přidáváme peníze zdravotníkům, kteří bojovali v první linii s koronavirem. Vyčlenili jsme peníze na zvýšení důchodů, počítáme s pomocí lidem postiženým zvyšováním cen energií a dáme kompenzace podnikatelům, kteří byli poškozeni proticovidovými opatřeními.

Vážíme si peněz, které občané ze svých daní platí. Nechceme jejich peníze rozhazovat a nebudeme tuto zemi zadlužovat víc, než je nezbytně nutné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Nesmíme dopustit, že eurovolby rozhodne Putin a strach

14:04 Gregorová (Piráti): Nesmíme dopustit, že eurovolby rozhodne Putin a strach

Europoslanci odsuzují ruské pokusy o vměšování do dění v Evropském parlamentu a nadcházejících evrop…