Premiér Fiala: Ruská agrese nám připomíná, že nikdy nejsme v bezpečí

22.05.2023 9:15 | Tisková zpráva

Předseda vlády Petr Fiala se v neděli 21. května na brněnském židovském hřbitově zúčastnil tryzny k uctění památky obětí šoa a všech obětí druhé světové války. Vzpomínková akce se uskutečnila k 78. výročí osvobození.

Premiér Fiala: Ruská agrese nám připomíná, že nikdy nejsme v bezpečí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Fiala

„Je velmi důležité si podobné události připomínat, připomínat si oběti holocaustu, oběti zrůdné nacistické totality, ale je také potřeba přemýšlet nad příčinami, které k tomu vedly. Antisemitismus, netolerance, rasistické zákony, to všechno předcházelo strašlivým událostem. Je dobře, že můžeme slyšet pamětníky a uvědomit si, jaká hrůza zasáhla jednotlivé rodiny a osudy našich spoluobčanů. Je to důležité i proto, abychom to nemuseli prožívat znovu,“ uvedl předseda vlády a dodal, že v době války na Ukrajině je o to důležitější si tyto události připomínat.

Anketa

Má ministr financí Zbyněk Stanjura vaši důvěru?

1%
97%
hlasovalo: 44419 lidí

„Ruská agrese na Ukrajině nám tragicky připomíná, že nikdy nejsme v bezpečí. O svoji bezpečnost a obranu musíme dbát vždycky. Demokracie, svoboda a nezávislost nejsou samozřejmé věci a musíme je bránit. U připomínky tragických událostí z minulosti nemyslíme pouze na minulost, ale musíme u toho myslet i na to, co budeme dělat pro to, aby se takové věci u nás nemohly stát,“ řekl premiér Fiala.

„Loni jsem byl v Terezíně, letos jsem tady. Tyto tragické události se dotýkají i osudu mé rodiny,“ doplnil předseda vlády.

Tryzna se v Brně konala u Pomníku, který je věnovaný památce více než 13 000 obětí nacismu a fašismu, které pro židovskou víru nebo původ nastoupily z Brna cestu mučednické smrti a zároveň památce vojáků padlých v druhé světové válce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Co to je, ta ruská agrese?, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJamščik , 22.05.2023 12:03:56
Je to výzva opravdového státníka Putina, aby se útočný spolek NATO vrátil do hranic z r. 1997 a aby ve střední a východní Evropě vzniklo pásmo neutrálních států? Je to snad marné ruské upozorňování na nebezpečnou nacifikaci Ukrajiny podporovanou z USA vyvrcholící nacistickým pučem v r. 2014? Je to marné volání Ruska, aby byla zastavena agrese ukrajinské armády a nacistických vrahů z bandy AZOV proti ruskému civilnímu obyvatelstvu východu Ukrajiny? Když USA přepadají slabší státy a vraždí tisíce mil od území USA, tak je to ochrana svobody a demokracie. Když Rusko zahájí speciální operaci proti vraždící ukrajinské nacisické špíně, tak to je vojenská agrese? Z USA se do světa valí fašismus, zlo a hysterická rusofobie. USA potřebují Rusko oslabit. Rusko má nezměrné přírodní bohatství. USA mají pouze nezměrné dluhy a dolar, který se brzy nehodí ani k vytření řiti. Co USA neuloupily, to neměly. Ruské bohatství je pro lupiče z USA lákavé až k zešílení. Proto USA znacifikovaly Ukrajinu a zavlekly ji do konfliktu s Ruskem. Proto by rády do války s Ruskem zavlekly a obětovaly i své evropské spojence. Bohužel, mnozí lokajové USA na to slyší, zejména pětidemoliční lůza. Jenže USA, anglosaskému světu a evroantlantické civilizaci odzvonilo. Budoucnost patří jiným. Ekonomická, politická i vojenská síla patří zemím BRICS+. Pokud USA nepochopí, že s hegemonií a loupením je konec, zavlečou svět do jaderné katastrofy. USA v úpadku jsou pro svět nebezpečné. Změna politiky USA je nezbytná.

|  12 |  0

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…