Premiér Sobotka: Ceny energií musí být dostupné, aby se zabránilo energetické chudobě

02.04.2015 10:29

Premiér Sobotka jednal s místopředsedou Evropské komise Šefčovičem o energetice či prioritách skupiny V4 2. dubna 2015 Předseda vlády Bohuslav Sobotka se společně s ministrem zahraničí Lubomírem Zaorálkem, ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem a státním tajemníkem pro evropské záležitosti Tomášem Prouzou setkal ve čtvrtek 2. dubna 2015 v Kramářově vile s místopředsedou Evropské komise Marošem Šefčovičem.

Premiér Sobotka: Ceny energií musí být dostupné, aby se zabránilo energetické chudobě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Společně  jednali  o spolupráci České republiky a Evropské komise v oblasti energetiky zejména v kontextu energetické unie. Dále diskutovali o přípravě a   prioritách  českého  předsednictví  Visegrádské  skupině  a  regionální spolupráci.

Česká  republika  vítá iniciativu Energetické unie a oceňuje snahu Komise o komplexní  přístup. Podle předsedy vlády Bohuslava Sobotky energetická unie pro  Českou  republiku  přinese  především  vetší bezpečnost a spolehlivost dodávek, vetší propojení a kapacitu energetických sítí.


České  republice  se  na březnové Evropské radě podařilo ve spolupráci s V4 prosadit  do  stávajícího  návrhu  energetické  unie  významné  úpravy.  Ty počítají s posílením energetické infrastruktury s důrazem na dostupnost cen energií  pro  domácnosti  a  průmysl s cílem zabránit energetické chudobě a podpořit  konkurenceschopnost  evropských  firem.  Úspěch  na  ER  dokazuje potenciál regionální spolupráce.

Tisková zpráva Vlády ČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

21:10 Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k zákazu HHC.