Premiér Sobotka: Hospodářství funguje, volných pracovních míst je nejvíce od roku 2008

08.06.2015 11:35

Jsem velmi rád, že se v naší zemi daří měsíc po měsíci postupně snižovat počet nezaměstnaných a naopak zvyšovat počet volných pracovních míst.

Premiér Sobotka: Hospodářství funguje, volných pracovních míst je nejvíce od roku 2008
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Aktuální data Úřadu práce za letošní květen jsou velmi dobrou zprávou a nejlepším výsledkem za několik posledních let, podíl nezaměstnaných klesl na 6,4 procenta a volných pracovních míst je nejvíce od prosince 2008, přesně 92 701.

Pozitivní vliv na snižování nezaměstnanosti má kromě rostoucí ekonomiky také aktivní podpora tvorby nových pracovních míst prostřednictvím nástrojů aktivní politiky zaměstnanosti a intenzivnější komunikace se zaměstnavateli.

Jasně se ukazuje, že pilíře vládní politiky, na kterých již šestnáct měsíců intenzivně pracujeme, tedy získávání nových investic, vytváření nových pracovních míst, zefektivnění čerpání evropských peněz, stabilizace úřadů práce a proaktivní politika zaměstnanosti, jdou správným směrem, a budeme v jejich plnění nadále se stejnou energií pokračovat.

Bohuslav Sobotka, předseda vlády ČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…