Premiér Sobotka: Naše republika by měla být na pohřbu bývalého izraelského prezidenta zastoupena co možná nejvíc

29.09.2016 19:38

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se zúčastní pohřbu Šimona Perese

Premiér Sobotka: Naše republika by měla být na pohřbu bývalého izraelského prezidenta zastoupena co možná nejvíc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Premiér Bohuslav Sobotka se rozhodl zrušit svůj pateční program a zúčastní se 30. září 2016 společně s ministrem zahraničních věcí Lubomírem Zaorálkem v Jeruzalémě pohřbu Šimona Perese.

„Vzhledem k významu osobnosti Šimona Perese a mimořádně silným a tradičním česko-izraelským vztahům pokládám za důležité, aby byla naše republika na pohřbu bývalého izraelského prezidenta zastoupena na co možná nejvyšší úrovni,“ uvedl předseda vlády Bohuslav Sobotka.

„Šimon Peres byl jednou z velkých osobností 20. století. Podílel se na vzniku státu Izrael a po desítky let zásadně ovlivňoval jeho dějiny a celé dění na Blízkém východě. Právě proto bylo tak důležité i jeho úsilí dosáhnout spravedlivého a trvalého řešení izraelsko-palestinského konfliktu. Chci se proto osobně, ale i jménem naší země poklonit památce tohoto státníka,“ dodal premiér.

Českou republiku pojí s Izraelem tradičně blízké a přátelské vztahy, které byly povýšeny na úroveň strategického partnerství. Sobotkova vláda již dvakrát uspořádala spolu s Izraelskou vládou mezivládní konzultace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

23:07 Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k platům.