Premiér Sobotka: Odmítám výroky o vystoupení České republiky z Evropské unie

26.06.2017 15:48

Vláda v pondělí 26. června schválila rámcovou pozici k Bílé knize o budoucnosti Evropské unie a návrhům, které v té souvislosti zveřejnila na jaře letošního roku Evropská komise. Členové vlády se věnovali i aktuálním evropským tématům v sociální oblasti, mezi něž patří i otázka minimální mzdy.

Premiér Sobotka: Odmítám výroky o vystoupení České republiky z Evropské unie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Dokument představený předsedou Evropské komise Jean-Claude Junckerem předkládá pět variant budoucího nastavení, o nichž probíhá v současnosti na úrovni členských států hlubší debata. Pro Českou republiku je v této souvislosti zásadní podmínkou úspěšné budoucnosti EU především uchování jednoty a soudržnosti Unie s ohledem na její prosperitu a bezpečnost.

„Členství České republiky v Evropské unii je naší strategickou volbou. Zcela odmítám výroky, které přichází s otázkou vystoupení České republiky z EU. Takové návrhy nejsou v zájmu naší země a jejích občanů,“ uvedl předseda vlády Bohuslav Sobotka.

V uplynulých měsících probíhala k tématu budoucího směřování Evropské unie široká politická debata v evropských výborech Parlamentu, na úrovni Rady hospodářské a sociální dohody, Pracovní skupiny pro brexit při Úřadu vlády či v přidružené skupině zástupců politických stran.

Kabinet během jednání diskutoval i další aktuální otázky spojené se sociální dimenzí evropské integrace. Problematika minimální mzdy je pro kabinet Bohuslava Sobotky jednou z klíčových priorit. Předseda vlády se této tématice věnuje na evropské úrovni během jednání s partnery v Evropské unii. Během setkání představitelů států Visegradské čtyřky s francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem zdůraznil Bohuslav Sobotka potřebu srovnávání životní úrovně mezi jednotlivými členskými státy Evropské unie. Téma bude i nadále součástí pokračujících diskuzí mezi státy V4 a Francií.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce