Premiér Sobotka: Vláda rozšiřuje zelenou naftu i pro zemědělce v živočišné výrobě. Ušetřit by mohli až 385 milionů korun ročně

18.04.2016 14:05

Vláda pokračuje v podpoře zemědělců, dnes jsme schválili novelu zákona o spotřebních daních, zavádějící tzv. zelenou naftu i pro zemědělce, zabývající se živočišnou výrobou. Doposud fungovalo toto daňové zvýhodnění jen pro zemědělce v rostlinné výrobě.

Premiér Sobotka: Vláda rozšiřuje zelenou naftu i pro zemědělce v živočišné výrobě. Ušetřit by mohli až 385 milionů korun ročně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Podle dnes schválené novely by od 1. července 2016 mohla být výše nároku na vrácení spotřební daně 4 380 korun na tisíc litrů nafty. Zemědělci by tak na spotřební dani mohli ušetřit ročně až 385 milionů korun.

Jde o důležitý krok vládní koalice v podpoře zemědělců. Naše vláda nejdříve rozhodla v dubnu 2014 o zachování zelené nafty na stejné úrovni jako v roce 2013, nyní rozšiřujeme daňové zvýhodnění i pro zemědělce v živočišné výrobě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.