Premiér Sobotka a hejtman Novák spolu sfárali do dolu

01.05.2015 12:31

Premiér Sobotka s hejtmanem Moravskoslezského kraje Miroslavem Novákem se v Ostravě setkali s veterány, odpoledne sfárali do dolu.

Premiér Sobotka a hejtman Novák spolu sfárali do dolu
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Hejtman Miroslav Novák (vlevo) s premiérem Bohuslavem Sobotkou.

U příležitosti oslav 70. výročí osvobození Ostravy dnes (30. 4.) navštívil Moravskoslezský kraj předseda vlády Bohuslav Sobotka. V krajském městě se společně s hejtmanem Miroslavem Novákem účastnil pietního aktu u památníku Osvobození a setkal se s válečnými veterány. Odpoledne diskutoval s vedením OKD a horníky a sfáral do dolu Lazy.

Po příjezdu do Moravskoslezského kraje se premiér nejprve setkal na půdě krajského úřadu s hejtmanem Miroslavem Novákem. Jeho další kroky vedly do Komenského sadů, kde se konal pietní akt k uctění památky padlých, setkal se také s válečnými veterány. Odpoledne odcestoval v doprovodu hejtmana do Orlové, kde společně diskutovali s vedením důlní společnosti OKD a se zástupci horníků.

„Probírali jsme především aktuální situaci v oblasti těžby uhlí v regionu, její dopad na zaměstnanost a také jsme řešili vládní podporu postižených regionů, mezi něž Moravskoslezský kraj patří,“ uvedl hejtman Miroslav Novák. Připomněl, že vláda v březnu letošního roku zmírnila podmínky pro dřívější odchod horníků do penze.

Hejtman společně s premiérem sfárali v Důlním závodu 1- Lazy. Hejtman podotkl, že nešlo o jeho první exkurzi do dolu. „Už několikrát jsem se přímo v místě ražby přesvědčil, jak nesmírně náročnou práci horníci vykonávají,“ dodal hejtman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-moravskoslezsky.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

15:14 Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL