Premiér Sobotka se seznámil s výrobou vysokozdvižných vozíků

19.07.2016 12:48

Závod KION Stříbro navštívili předseda vlády, ministr vnitra a hejtman Plzeňského kraje. Exkurze představila účastníkům živou výrobu vysokozdvižných vozíků nejnovější generace. Delegace ocenila chytré technologie, česko-německou spolupráci i přínosy investora pro region.

Premiér Sobotka se seznámil  s výrobou vysokozdvižných vozíků
Foto: Daniela Černá
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Předseda vlády Bohuslav Sobotka a ministr vnitra Milan Chovanec se v rámci své návštěvy Plzeňského kraje seznámili s výrobou vysokozdvižných vozíků v továrně KION Stříbro, která zahájila provoz na začátku letošního roku. Exkurze za plného chodu závodu se zúčastnili také hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs, senátorka Dagmar Terelmešová a poslanec Václav Votava.

„Získávání nových investic, které generují nová pracovní místa, je jednou z důležitých priorit naší vlády. Jsem proto rád, že si společnost KION vybrala pro svůj další rozvoj Českou republiku a otevřela zde svůj dosud nejmodernější závod. Plzeňský kraj našel v této firmě dobrého partnera pro rozvoj průmyslu a moderních technologií. Důležité je také to, že společnost vytvořila svým příchodem několik desítek nových pracovních míst,“ uvedl předseda vlády Bohuslav Sobotka.

„Od začátku roku jsme již vyrobili přes 2 500 vysokozdvižných vozíků pro zákazníky z celého světa. Je pozoruhodné, že ve Francii, Číně, USA, nebo dokonce v Barmě přepravují zboží či materiál pomocí vozíků, které jsme vyrobili my. Význam našeho závodu nyní navíc potvrdila i tato výjimečná návštěva,“ řekl Radek Čermák, výkonný ředitel KION Stříbro.

Delegace ocenila vznik 150 nových pracovních míst

Premiér, ministr, hejtman a další hosté si prohlédli moderní technologie s digitálně propojenými systémy, které již odpovídají trendu tzv. chytrých továren a koncepci Průmysl 4.0. Účastníci setkání také pohovořili o úspěšném propojení německé investice a know-how se silnou strojírenskou základnou v západních Čechách. Delegace ocenila rovněž vznik 150 nových pracovních míst a další přínosy německé společnosti pro region.

KION Stříbro vyrábí vysokozdvižné vozíky typu „retrak“ značky Linde a Fenwick. Hala o rozloze 24 000 m2 leží v Panattoni Parku Stříbro. Celková výše investice se blíží 1 miliardě Kč.

Německá společnost KION Group je evropskou jedničkou a světovou dvojkou v produkci průmyslových vozíků. V České republice provozuje kromě továrny KION Stříbro ještě další 2 závody: společnost Linde Pohony (LiPo) vyrábí řídicí nápravy a elektrické a hydrostatické pohonné nápravy v Českém Krumlově a společnost JULI elektrické motory nedaleko Brna. Dohromady dnes pracuje na těchto třech místech 1 200 lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Podmínky o jednání o ukončení války se pro Ukrajinu s časem zhoršují

13:04 Mašek (ANO): Podmínky o jednání o ukončení války se pro Ukrajinu s časem zhoršují

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k míru na Ukrajině.