Prezident Zeman: Oceňuji vládu Petra Nečase, že uvolnila peníze na povodně

17.06.2013 18:33

Prezident České republiky Miloš Zeman přijal demisi předsedy vlády Petra Nečase

Prezident Zeman: Oceňuji vládu Petra Nečase, že uvolnila peníze na povodně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Dovolte mi, abych vás především informoval, že vás v souladu s ústavními zvyklostmi stejně tak jako vaši vládu pověřuji výkonem funkce do doby jmenování vlády nové s tím, že bych vás rád požádal, jak je také obvyklé, aby vaše vláda v tomto mezidobí vykonávala běžnou činnost, nikoli přijímání strategických rozhodnutí.

Současně mi dovolte, abych poděkoval jak vám osobně, tak vaší vládě za vykonanou práci. Veřejně jsem například ocenil, jak vaše vláda uvolnila nejdříve 300 milionů, následně 4 až 5 miliard korun na překonání důsledků povodní.

A dovolte mi, abych vám závěrem řekl, že jsem si vás vždy vážil a i když jsme mnohdy měli neshody na témata důležitá i méně důležitá, vždy jsem pozorně naslouchal vašim názorům. Dovolte mi proto, abych vám popřál trochu lidského štěstí a hodně osobní pohody.

Dovolte mi, abych při této příležitosti informoval i novináře, že v pátek, v sobotu, v neděli a možná i v pondělí přijmu v Lánech představitele parlamentních politických stran, abych s nimi projednal vzniklou situaci, a předpokládám, že těch několik dní do pátku tito představitelé využijí k tomu, aby novou situaci projednali jak ve svých grémiích, tak případně mezi jednotlivými parlamentními subjekty.

Děkujeme vám oba za pozornost

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hrad.cz

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Jurečka: Situace vodicích psů v České republice není úplně ideálně řešena

14:02 Ministr Jurečka: Situace vodicích psů v České republice není úplně ideálně řešena

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k asistenčním psům.