Primátor Čeřovský: Kamerový systém bude další čtyři roky provozovat GREPA

21.02.2020 16:13

Jablonečtí zastupitelé schválili smlouvu mezi městem a společností GREPA Networks, s.r.o., o dodávce datových služeb pro Městský kamerový dohlížecí systém (MKDS). Smlouva bude uzavřená na čtyři roky s roční výpovědní lhůtou a maximálně za dva miliony korun bez DPH.

Primátor Čeřovský: Kamerový systém bude další čtyři roky provozovat GREPA
Foto: ODS
Popisek: ODS

Kromě uzavření smlouvy zastupitelé uložili primátorovi Jiřímu Čeřovskému pořídit rozvojovou strategii MKDS na léta 2020-2034 a ověřovací studii pro nejhospodárnější a optimální technické řešení datových toků MKDS.  

Řešením dodávky datových služeb pro MKDS se zastupitelé zabývali již v letech 2018-2019 zvláště v souvislosti s narovnáním se společností GREPA Networks, s.r.o., jež je od roku 2016 vlastníkem optické trasy. „Narovnání schválené zastupitelstvem loni v říjnu řešilo zajištění provozu kamerového systému od okamžiku přepojení na optické trasy v roce 2016 do konce roku 2019,“ shrnuje primátor Čeřovský.

„Výši ceny ovlivňuje kapacita připojení, propustnost trasy, garance dostupnosti služby, IT bezpečnost apod. Určit přesně průměrnou cenu za připojení jednoho kamerového bodu vzhledem k velkému množství proměnných nelze. Například Liberec platí za datové přenosy vybraných deseti kamerových bodů téměř 49 tisíc korun bez DPH měsíčně. Zbytek přenosové sítě ostatních kamerových bodů město vlastní a její správa Liberec přijde na něco málo přes 165 tisíc korun bez DPH měsíčně,“ říká vedoucí oddělení právního Jiří Kučera a dodává: „Uzavření smlouvy mezi statutárním městem a společností GREPA Network, s.r.o., ukončí nejistoty při zajištění provozu MKDS. Během následujících čtyř let vznikne rozvojová strategie kamerového systému na období 2020-2034 společně s ověřovací studií, jejichž cílem je především pokrytí území města kamerovým systémem.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

10:21 Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

Výbor Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) schválil pravidla pro poskytování příspěvků např…