Primátor Čeřovský: Za rok touto dobou bude ČSAD Slaný nasazovat autobusy na jablonecké linky

19.01.2022 16:47

Vedení Jablonce se setkalo s novým dopravcem

Primátor Čeřovský: Za rok touto dobou bude ČSAD Slaný nasazovat autobusy na jablonecké linky
Foto: ODS
Popisek: ODS

Jablonecký primátor Jiří Čeřovský přijal na radnici zástupce nového dopravce ČSAD Slaný, s.r.o. Schůzky se účastnili představitelé vedení města a ředitel Jablonecké dopravní, a.s. Předmětem schůzky bylo pracovní jednání ohledně budoucí spolupráce. 

Anketa

Podporujete plošné testování ve firmách?

13%
hlasovalo: 20677 lidí

Tento týden se sešlo vedení statutárního města Jablonec nad Nisou se zástupci nového dopravce - ČSAD Slaný, s.r.o., který bude provozovat městskou hromadnou dopravu ve městě a okolí od února roku 2023. „Jsem rád, že se podařilo dopravce vysoutěžit a že správnost výběru potvrdil loni v listopadu také ÚOHS. Prakticky za rok touto dobou bude ČSAD Slaný nasazovat autobusy na jablonecké linky,“ říká primátor Čeřovský.

Nový dopravce vyjede na linky 1. února příštího roku a nasadí na ně autobusy Mercedes – Benz Citaro Hybrid a Iveco First FCLLI Hybrid. „Oproti současným autobusům budou vozidla navíc vybavená i USB nabíječkami,“ doplňuje primátora ředitel Jablonecké dopravní Luboš Wejnar.

Zajistit provoz městské hromadné dopravy pro občany je povinností města, které vybírá dopravce formou veřejné zakázky. A toto prostředí je velmi složité. „Stává se, jako se to stalo i v našem případě, že neúspěšný dodavatel služby se pak snaží všemi možnými prostředky mařit a zpochybňovat výběr,“ připomíná jablonecký primátor Čeřovský s tím, že zrušení rozhodnutí o výběru dodavatele se domáhal neúspěšný účastník zadávacího řízení, spol. BusLine MHD Jablonecko, s.r.o., a to opakovaně. Loni v listopadu však Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) potvrdil v rozkladu své předchozí rozhodnutí a neshledal nezákonnost výběru dodavatele na veřejnou zakázku na zajištění dopravní obslužnosti pro roky 2023-2028. Výběr jabloneckého dopravce tak je platný a neměnný.

Zdeněk Kratochvíl, jednatel ČSAD Slaný, zdůraznil, že doprava je páteř ekonomiky. „Naše společnost vytváří takové podmínky, abychom zajistili dostatek řidičů, a to i zahraničních. Pokud to bude nutné, další možností, jak pokrýt dostatečný počet řidičů, je práce na zkrácený úvazek,“ dodává Kratochvíl. Spolu s ním se setkání na jablonecké radnici zúčastnila také jednatelka společnosti Kateřina Kratochvílová, poradce jednatelů Jan Varhaník, ředitel společnosti Václav Záveský a finanční ředitel Lukáš Loup. 

Veřejnou zakázku na dodavatele městské hromadné dopravy na pětileté období od 1. 2. 2023 do 31. 1. 2028 město vyhlásilo loni v červnu. Do zadávacího řízení se přihlásilo celkem šest dopravců. Výběrové řízení vyhrála společnost ČSAD Slaný, s.r.o., s cenou 54,97 Kč za kilometr. Současný dopravce, společnost Umbrella Coach & Buses, s.r.o., zabezpečuje dopravní obslužnost Jablonecka po dobu dvou let s celkovou cenou 60,56 Kč za kilometr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…