Primátor Hrabálek: Na všechny řádné žadatele o finanční pomoc se dostane

15.06.2020 15:38

Město zahájilo 28. května přijímání žádostí o finanční pomoc určenou drobným hradeckým podnikatelům, která může sahat až do výše 25 tisíc korun. Jedná se o jedno z opatření v rámci programu Antivirus, které má za cíl snížit dopady způsobené koronavirovou krizí.

Primátor Hrabálek: Na všechny řádné žadatele o finanční pomoc se dostane
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

K páteční půlnoci bylo přijímání žádostí ukončeno a na městě je nyní evidováno přibližně 420 žádostí. Ne všem bude moci být vyhověno, jelikož někteří žadatelé nesplňují avizované podmínky. Již teď je ale jisté, že se na všechny řádné žadatele dostane.

Na magistrát dorazilo zhruba 420 žádostí, skutečné číslo ale bude o něco nižší. „Vzhledem k tomuto číslu je vidět, že naše odhady byly správné. Rozdělit jsme chtěli 10 milionů korun a tato částka bude nyní rozhodně dostačující. Dostane se tak na všechny, kteří podali svou žádost a splnili stanovené podmínky,“ říká primátor Alexandr Hrabálek s tím, že některé žádosti naopak musí být kvůli nesplnění podmínek vyřazeny. „V nejčastějších případech se jedná o ty, kteří v Hradci Králové mají provozovnu, ale ne sídlo, to mají například v Praze.“ Mezi dalšími chybami žadatelů byly také nepodepsané dokumenty, to však neznamená jejich automatické odmítnutí. Zaměstnanci magistrátu ještě během dnešního dne a zítřejšího dopoledne budou dokumenty kontrolovat a vyzývat k jejich případnému doplnění.

Nejvyšší částka na jednoho žadatele byla stanovena na 25 tisíc korun, ne všichni ale o maximum žádali: „Dorazilo poměrně velké množství žádostí, ve kterých lidé žádají jen o částky, které leckdy ani nepřesáhly deset tisíc,“ dodává primátor. Během zítřejšího odpoledne bude všechny žádosti projednávat výběrové komise, která jejich finální počet a částku doporučí ke schválení orgánům města. Finanční pomoc do výše 20 tisíc korun bude možné schválit již v radě města 24. června, žádosti s částkami, které budou vyšší, bude ke konci června projednávat zastupitelstvo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.