Primátor Hrabálek: Není v silách statisícového města vybavit každou domácnost

02.04.2020 18:29

Hradecká radnice nakoupila dva tisíce respirátorů FFP2, na fotbalovém stadionu je v provozu dekontaminační pracoviště.

Primátor Hrabálek: Není v silách statisícového města vybavit každou domácnost
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Včera do garáží hradeckého magistrátu dorazila dodávka dvou tisícovek respirátorů FFP2. Město je poskytne zaměstnancům svých organizací a společností, kteří přicházejí do nejintenzivnějšího kontaktu s klienty a veřejností, což jsou hradečtí strážníci, řidiči MHD, pracovníci terénních sociálních služeb nebo zaměstnanci magistrátu na přepážkách. Včera odpoledne také začalo na hradeckém malšovickém stadionu fungovat dekontaminační pracoviště pro vozidla IZS, jeho provoz zajišťuje Hasičský záchranných sbor Královéhradeckého kraje.

„Není v silách statisícového města vybavit každou domácnost potřebným počtem roušek nebo desinfekčními prostředky. Jsme ale připraveni pomoci každému, kdo nemá funkční rodinné zázemí a je skutečně v situaci, ve které si neumí nebo nemůže poradit sám. Na městských informačních linkách se mu jistě pomoci dostane. Velmi si vážím práce všech dobrovolníků, kteří se nabízejí a svůj čas nezištně věnují pomoci potřebným,“ říká primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek.

„Dnes má v našem městě každý vlastní textilní roušky nebo zásobu jednorázových, na ulici nepotkávám nikoho, kdo by si neporadil. To není zásluha radnice, je to díky zodpovědnému přístupu velké většiny obyvatelů Hradce, dobrovolnické iniciativě jednotlivců nebo organizovaných skupin, za to jim patří skutečně ohromné díky. Naší povinností je nyní zajistit ochranné pomůcky zaměstnancům města a městem zřizovaných organizací. V těchto dnech se konečně daří plnit naše skladové prostory desinfekcí, gumovými rukavicemi či rouškami tak, abychom je mohli poskytovat našim organizacím a okolním obcím ve spádovém území ORP, které je potřebují při zajišťování základních komunálních služeb,“ dodává primátor. Město má nyní desinfekční a ochranné pomůcky zhruba na dva týdny. Nová dodávka dvou tisíc respirátorů typu FFP2 bude poskytnuta zaměstnancům městských organizací a společností, kteří přicházejí do nejintenzivnějšího kontaktu s klienty a veřejností, což jsou hradečtí strážníci, řidiči MHD, pracovníci terénních sociálních služeb nebo zaměstnanci magistrátu na přepážkách.

Od včerejšího odpoledne je také v provozu dekontaminační pracoviště pro složky IZS v okrese Hradec Králové, podobně tomu bude i dalších okresních městech Královéhradeckého kraje. „Hasičský záchranný sbor si vybral zázemí našeho fotbalového stadionu. Vyhovuje jak dostatečným prostorem, tak dopravním napojením hned z druhého městského okruhu, pracovníci zde mají i šatnu s potřebným sociálním vybavením,“ říká Josef Janura, vedoucí odboru krizového řízení hradeckého magistrátu. Provoz stanoviště zajišťuje HZS Královéhradeckého kraje, jeho hlavní činností je dekontaminace a dezinfekce interiérů vozidel IZS, která převážejí nakažené koronavirem COVID-19 nebo jejich posádka s těmito lidmi přišla do styku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.