Primátor Hrabálek: Omezte cestování a návštěvy jen na to nejnutnější

15.03.2020 16:50

Hradec hlásí další případ nákazy koronavirem.

Primátor Hrabálek: Omezte cestování a návštěvy jen na to nejnutnější
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

V Hradci Králové je další potvrzený případ nákazy koronavirem. Daná osoba, stejně jako u prvního případu, opět nemá vazbu na činnosti a aktivity, kde by se mohla setkávat s obyvateli města. Je v domácí izolaci. Město i nadále zůstává v intenzivním kontaktu s Krajskou hygienickou stanicí Královéhradeckého kraje. Na pondělní ráno se chystá další zasedání krizového štábu.

„Lidé by v těchto dnech měli omezit cestování, návštěvy svých známých či příbuzných pouze na ty skutečně nejnutnější případy. Mohou tak snížit riziko rozšíření nákazy jak na sebe, tak právě na své okolí," připomíná primátor Hradce Králové.

V pondělí bude na magistrátu města znovu zasedat krizový štáb a poté bude jednat kolegium primátora. „Potřebujeme probrat nové skutečnosti a situaci v městských organizacích. Jistě budeme zvažovat, jak město může ještě více pomoci tam, kde je to skutečně potřeba. Registrujeme nabídky pomoci od zastupitelských klubů a v pondělí se rozhodneme, které a jakým způsobem budeme moci využít,“ dodává primátor.

Dotazy ohledně koronaviru lze směřovat na Infolinku Státního zdravotnického ústavu, která funguje nonstop: 724 810 106 nebo 725 191 367. Nově jsou zřízené i infolinky zdravotních pojišťoven.

Z hlediska výkladu a aplikace vládních opatření pak lze využít  zejména infolinky vlády ČR: +420 724 810 106, +420 725 191 367, +420 725 191 370, či infolinku na ministerstvu dopravy 225 131 810.

Pro seniory a lidi, kteří o seniory pečují funguje speciální informační Linka seniorů, která funguje bezplatně na telefonním čísle 800 200 007 a to každý den od 8:00 do 20:00.

V případě konkrétních dotazů ve věci podezření na onemocnění koronavirem nebo nastavení karantén (nikoliv vládních opatření) lze trvale využívat mailovou adresu: koronavirus@khshk.cz.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD si zvolilo své vedení a je připravené uspět ve všech volbách

10:04 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD si zvolilo své vedení a je připravené uspět ve všech volbách

V sobotu 13. dubna 2024 proběhla v Praze již XI. celostátní konference hnutí SPD, na které si její d…