Primátor Hřib: Praha musí být pro vládu parťák

04.12.2021 8:35 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu ke spolupráci s vládou.

Primátor Hřib: Praha musí být pro vládu parťák
Foto: Hana Brožková
Popisek: Pražský primátor Zdeněk Hřib

Praha musí být pro vládu parťák, ne nepřítel. Jsem rád, že k tomu teď máme slibně nakročeno.

Na nic nečekáme a už jsme začali naplno jednat o budoucí spolupráci na řešení nejpalčivějších problémů našeho města, které je možné zvládnout jen společnými silami s vládou. Ivan Bartoš nám jakožto kandidát na ministra pro místní rozvoj přislíbil plnou podporu a za to mu moc děkuji.

Naší snahou tak bude například zkrocení krize dostupnosti bydlení. Je třeba urychlit a digitalizovat stavební řízení, aby se na trh dostal co nejdříve dostatečný počet bytů. Chceme ale získat podporu i pro obecní výstavbu dostupného bydlení. Lidem, kteří čelí problémům s bydlením, může pomoci zase dlouho očekávaný zákon o podpoře v bydlení.

Zároveň potřebujeme konečně mít v ruce nástroje, jak si nastavovat vlastní pravidla pro fungování Airbnb. A také chceme docílit toho, aby města mohla sama rozhodovat o svém území v rámci územního plánování. Vždyť jsou to právě lidé v obcích, kteří vědí, co je pro rozvoj jejich okolí nejdůležitější!

Dotkli jsme se ale kromě bydlení také dalších důležitých témat, třeba jak zajistit další bezproblémové čerpání peněz z evropských fondů, nebo možnosti, jak upravit pravidla pro cestovní ruch, aby byl Praze přínosem a ne hrozbou.

Už se s radním pro bydlení Adam Zábranský - pražský radní nemůžeme dočkat té příjemné změny, kdy Ministerstvo pro místní rozvoj bude brát zájmy Prahy a Pražanů vážně!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace