Primátor Hřib: Praha musí být pro vládu parťák

04.12.2021 8:35 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu ke spolupráci s vládou.

Primátor Hřib: Praha musí být pro vládu parťák
Foto: Hana Brožková
Popisek: Pražský primátor Zdeněk Hřib

Praha musí být pro vládu parťák, ne nepřítel. Jsem rád, že k tomu teď máme slibně nakročeno.

Na nic nečekáme a už jsme začali naplno jednat o budoucí spolupráci na řešení nejpalčivějších problémů našeho města, které je možné zvládnout jen společnými silami s vládou. Ivan Bartoš nám jakožto kandidát na ministra pro místní rozvoj přislíbil plnou podporu a za to mu moc děkuji.

Naší snahou tak bude například zkrocení krize dostupnosti bydlení. Je třeba urychlit a digitalizovat stavební řízení, aby se na trh dostal co nejdříve dostatečný počet bytů. Chceme ale získat podporu i pro obecní výstavbu dostupného bydlení. Lidem, kteří čelí problémům s bydlením, může pomoci zase dlouho očekávaný zákon o podpoře v bydlení.

Zároveň potřebujeme konečně mít v ruce nástroje, jak si nastavovat vlastní pravidla pro fungování Airbnb. A také chceme docílit toho, aby města mohla sama rozhodovat o svém území v rámci územního plánování. Vždyť jsou to právě lidé v obcích, kteří vědí, co je pro rozvoj jejich okolí nejdůležitější!

Dotkli jsme se ale kromě bydlení také dalších důležitých témat, třeba jak zajistit další bezproblémové čerpání peněz z evropských fondů, nebo možnosti, jak upravit pravidla pro cestovní ruch, aby byl Praze přínosem a ne hrozbou.

Už se s radním pro bydlení Adam Zábranský - pražský radní nemůžeme dočkat té příjemné změny, kdy Ministerstvo pro místní rozvoj bude brát zájmy Prahy a Pražanů vážně!

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Politici by si měli uvědomit, že volí občané, nikoli média

9:02 Lachnit (ANO): Politici by si měli uvědomit, že volí občané, nikoli média

Nedávné volby slovenského prezidenta neznamenaly prohru jen pro liberálně progresívního kandidáta Iv…