Primátor Hřib: Praha zvítězila v soutěži o nejlepší místo pro život

25.06.2022 15:39 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k výsledkům srovnávacího výzkumu kvality života obyvatel a životního prostředí

Primátor Hřib: Praha zvítězila v soutěži o nejlepší místo pro život
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátor Prahy Zdeněk Hřib

Mám pro vás skvělou zprávu, Praha zvítězila v soutěži o nejlepší místo pro život! Ve srovnávacím výzkumu mezi kraji zabodovalo naše město hlavně v naději na budoucnost. Je tu dobře placená práce, kvalitní vzdělání a dostupná lékařská péče. Obyvatelé Prahy se zároveň dožívají nejvyššího věku.

Osobně pak mám radost z toho, že jsme uspěli také v environmentálních kategoriích. Praha má například nejvyšší podíl čištěných vod vypouštěných do kanalizace. A můžu vám prozradit, že tím u pražské čistírny zdaleka nekončíme. Dále totiž připravujeme projekt, jak získávat teplo z odpadních vod pro vytápění domácností až 30 procent Pražanů!

Samozřejmě Praha má i svá bolavá místa, například drahé bydlení. Pozitivní změny v této oblasti bohužel trvají delší dobu. Už jsme je ale nastartovali! Zahajuje se za nás výstavba nejvíce bytů od roku 1989 (téměř 10 000 povolených bytů ročně) a připravujeme výstavbu dostupných městských bytů pro tisíce Pražanů.

Na závěr pro vás mám ještě jeden TIP:
Pokud chcete zkoumat a objevovat zajímavá čísla o Praze, sledujte také náš web ZDE. Můžete tak nahlédnout pod pokličku toho, jak řídíme naše město na základě dat!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

13:09 Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na urážky v komentářích