Primátor Hudeček: V pražské MHD by se mělo cestovat na úrovni

21.07.2013 6:40

V Praze je dle odhadů sčítání z roku 2010 asi 4 000 bezdomovců. Pražané, ale i zahraniční návštěvníci metropole, vnímají některé problémy s bezdomovci negativně - mimo jiné si stěžují na jejich nepřizpůsobivost v pražské hromadné dopravě.

Primátor Hudeček: V pražské MHD by se mělo cestovat na úrovni
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Hudeček

Primátor města Tomáš Hudeček proto spolu s radním Martinem Dlouhým zřizují zvláštní tým, který se bude skládat z Centra sociálních služeb, Městské policie a zástupců Dopravního podniku hlavního města Prahy a dalších možných partnerů.

Tato pracovní skupina vypracuje plán konkrétního postupu, který bude počítat se zapojením terénních pracovníků a strážníků Městské policie.

„Bezdomovci často cestují v MHD jako černí pasažéři a obtěžují velké množství cestujících, kteří potom volí jiný způsob dopravy. Chceme využít především motivaci ve formě terénní práce k tomu, aby se v MHD cestovalo na úrovni a tak, jako ve vyspělých světových metropolích,“ řekl primátor Tomáš Hudeček, který dodal: „Nedělám si iluze, že půjde o lehký úkol, protože nikoho nemůžete k ničemu nutit, ale pokud se podaří tento problém alespoň částečně řešit, bude to velký úspěch.“

„Pomoc lidem bez přístřeší je jednou z priorit sociální politiky hlavního města Prahy. Klíčovou aktivitou v této oblasti je i terénní práce sociálních pracovníků, kteří svou činnost rozšíří i na prostředky MHD. Příprava takového projektu je pro nás zajímavá tím, že jednak pomůžeme potřebným a jednak dojde i ke zlepšení prostředí v MHD,“ řekl radní Martin Dlouhý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

Euro je cestou k vyšší prosperitě a stabilitě naší ekonomiky

To tvrdíte vy. Pokud ale vím, třeba v Řecku měli Euro a dostali se do velkých finančních problémů, které pak řešili ostatní státy, takže kdyby byla vaše teze správná, jak to že se Řecko dostalo do takových dluhů a hrozil krach jejich ekonomiky?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Pro mě je důležitější, o jaké produkty se jedná

14:07 Havlíček (ANO): Pro mě je důležitější, o jaké produkty se jedná

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 23. května 2024 – interpelace premiéra Fialy k nákupu páso…